Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupiłem lancera
Autor Wiadomość
Carloss 
Forumowicz
insane

Auto: Lancer Sport, Kadett E, Astra
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-08-2016, 16:12   

O.K. Tak zrobię.
Byłbym prze-szczęśliwy jak by w końcu ucichło, bo wymieniłem nawet amory - bez efektu żadnego. Nawet trzyma się identycznie - czyli moim zdaniem, źle.
Jeszcze tylko 1 dzień dzieli mnie od "prawdy" :?

sekret_84 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.8 GDI
Wysłany: 18-01-2017, 07:46   

witam
a ja mam pytanko o filtr kabinowy gdzie on jest i jak go wymienić bo wlasnie teściu kupił lancera 2.0 kombi 2005r. i nie wiem gdzie on jest

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-01-2017, 08:14   

Powinien być za schowkiem pasażera, bodajże przykręcony dwoma wkrętami.

konradod 
Forumowicz

Auto: lancer sport kombi 1.6 2006r
Wysłany: 18-01-2017, 08:24   

Zgadza się tylko najpierw musisz przekręcić taki bolczyk po lewej stronie żeby drzwiczki zeszły na dół i wtedy masz pełny dostęp. Ps. Kup węglowy filtr i broń boże HART. wysypał się po 4miesiącach.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-01-2017, 08:26   

https://catalog.mann-filter.com/media/einbauanleitung/HBaU9QxS.pdf
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

sekret_84 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.8 GDI
Wysłany: 20-01-2017, 12:22   

dzięki koledzy

bobinho 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 kombi
Wysłany: 13-03-2017, 18:39   

Witam,

Po paru miesiacach poszukiwań, udalo mi sie wreszcie znaleźć przyczyne skakania, wibracji budy przy ruszaniu, skrzypien i stuków oraz drgania kierownicy przy hamowaniu. Winowajcą okazały sie poduszki amortyzatorów.

Lecz niestety po wymianie pojawił sie kolejny problem.
Podczas wymiany poduch amortyzatora naturalna rzecza wydawało mi sie takze wymiana łozysk mcpersona mimo ze oryginalne były ok. Zamienniki firmy febest od razu wydały mi sie podejrzne poniewaz zrobione były całkowicie z plastiku a oryginalna czesc jest w połowie z metalu. Po wymianie czuc bylo opory podczas krecenia mocowaniem amortyzatora, ale pomysalałem sobie "dotrze się".
Niestety nie dotarlo sie nawet po tygodniu jazdy i podczas krecenia kierownica na postoju słychac strzaly sprezyn.

Większość czesci kupuje przez internet i zazwyczaj jest to firma febest ale podczas zamawiania nikt nie pyta sie czy jest to wersja KOMFORT czy SPORT bo z tego co wiem to dwulitrówki wychodzily w takich własnie wersjach rózniąc sie zawieszeniem.

I pytanie moje czy wiecie może które dokladnie elementy zawieszenia roznia sie pomiedzy komfort a sport? I gdzie zamawiac czesci do wersji SPORT która posiadam.

konradod 
Forumowicz

Wysłany: 13-03-2017, 19:29   

Sie ma poduszki amorków są takie same w sporcie i komforcie a za strzelanie prawdopodobnie odpowiadają łożyska które źle siadły przy dokręcaniu jak długo tak jeździsz to będą do wymiany. Ja też to wymieniałem i wziołem KAYABY. Zawiasy różnią się amorkami i sprężynami. Części kupuje w sklepach specjalizujących się w japończykach albo w MITSUSTYLE.

bobinho 
Forumowicz

Wysłany: 16-03-2017, 07:27   

Nie byłbym taki pewny tego ze poduszka łożysko czy nawet odboj są takie same w obu wersjach, bo w katalogu np. Intercarsu przy wyzej wymienionych częściach widnieje info "nie dla samochodów z zawieszeniem standardowym".

A co do strzelania sprezyn po wymianie łożysk, to okazało się ze te zamienniki sie nadają jedynie na śmietnik. Założone oryginały spowrotem i zero problemu.

rudi88 
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6+LPG
Wysłany: 16-03-2017, 10:19   

Nie opierał bym się zbytnio na katalogach Intercarsu. Niestety już kilkukrotnie się o tym przekonałem.

bobinho 
Forumowicz

Wysłany: 16-03-2017, 11:16   

W iparts i 4cars tez są te informacje. Niestety na stronce japancars.ru wersje komfort i sport maja te same nr OEM sprężyn, amorów itd, bo myślałem ze w ten sposób jakoś dojdę. Ale chyba pozostaje mi odwiedzić ASO.

konradod 
Forumowicz

Wysłany: 16-03-2017, 20:39   

Po wpisaniu VIN w okienku zobaczysz jakie masz sprężyny: http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/mi2.mycat

mrcng 
Forumowicz

Auto: Lancer CSW 1.6
Wysłany: 20-03-2017, 09:28   

Katalog intercarsu ma sporo błędów jeśli chodzi o lancera. Mi źle dobrali linki do hamulca ręcznego obie złe. Mechanik musiał sam dobierać. W katalogu intercarsu jest błąd.

Odpowiedz do tematu