|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tylny most |
Autor |
Wiadomość |
Papaj
Forumowicz Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2017, 13:21 Tylny most
|
|
|
Cześć, szukałem nie znalazłem. Może niedostatecznie, ale wydaje mi się, że nie było tematu. Szukam pomysłu na osłonę tylnego mostu, jak wiadomo przy standardowym zawieszeniu i gumach jest dość mocno narażony na ciągnięcie nim po terenie w przypadku np. zakopania się. Ostatnio miałem taką przygodę i podczas wyskrobywania całego syfu spod samochodu na podnośniku zauważyłem, że pojechałem nim po glebie. Stąd pytanie o jakieś rozwiązania, pomysły co do zamontowania osłony na "dupę". Przedni już zabezpieczyłem za co dziękuję koledze Tenogr. |
_________________ Pasja eksploracja.
 |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 20-03-2017, 20:11
|
|
|
Sam nad tym kiedyś myślałem, nawet widziałem taką osłonę z alu w kształcie ślizgu. Pomysł upadł bo mimo tego że zdarza mi się orać mostem w terenie to nie słyszałem o rozwaleniu gruchy. Może jak bym jeździł po skałach to tak, niedawno na otomoto.pl był misiek z francji z taką osłoną.
Takie coś wygrzebałem http://www.avenger4x4acce...te_L200MK5.html |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
Papaj
Forumowicz Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
|
Wysłany: 21-03-2017, 15:06
|
|
|
Ty nie głupie to jest. A wiesz zapomniałem o tej firmie, to Tajlandia. Muszę pokombinować, niby ciężko rozwalić ale porysować czy uwalić korek spustowy łatwiej. |
_________________ Pasja eksploracja.
 |
|
|
|
 |
somer
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi L 200 (2011r)
|
Wysłany: 21-03-2017, 21:13
|
|
|
Papaj napisał/a: | Ty nie głupie to jest. A wiesz zapomniałem o tej firmie, to Tajlandia. Muszę pokombinować, niby ciężko rozwalić ale porysować czy uwalić korek spustowy łatwiej. |
Bawimy sie ostro w terenie i jeszcze nie słyszałem, aby ktos rozwalił gruchę ,co prawda teraz jezdzę WJ +6" ale przedtem bawiłem się L 200 +2".Bardziej narażona jest chłodnica,reduktor i bak.
Przy okazji w firmie STOPIW GARAGE mają porzadny komplet osłon stalowych i aluminiowych do L 200. |
|
|
|
 |
|
|