Uszczelniacz pół oś przód lewy |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 20-10-2014, 10:32 Uszczelniacz pół oś przód lewy
|
|
|
Wzrok już nie ten nie mogę dopatrzeć się na schematach jaki uszczelniacz / simering jest na lewej przedniej pół osi Mitsubishi Pajero 2,8 TDI 1996r, silnik 4M40. Ciecze olej i nie jest to z manszety. Podrzucie proszę symbol tego uszczelniacza. Od strony silnika |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
chris junior
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8 TD LONG 1997 rok
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2015 Posty: 20 Skąd: Kraków/Bielany k.Oświęcimia
|
Wysłany: 17-06-2016, 19:17
|
|
|
Ostatnio tez wymienialem uszczelniacz lewej polosi i wystepuja 3 rodzaje do pajero ( wielkosci ) - przynajmniej tak mi powiedziano w sklepie wiec wzialem 3 odrazu i dopasowalem ten wlasciwy a pozostale oddalem. Koszt uszczelniacza okolo 30-40 zl z tego co pamietam.
W ramach ciekawostki i porady dla innych : jesli wymieniacie przegub wewnetrzny na nowy zawsze profilaktycznie wymiencie uszczelniacz na nowy - ja o tym nie pomyslalem bo nie cieklo przed wymiana a po wymianie połosi na nową, uszczelniacz puscil po jednym wyjezdzie i znowu pare godzin roboty za 30 zl
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 17-06-2016, 20:58
|
|
|
chris junior napisał/a: | Ostatnio tez wymienialem uszczelniacz lewej polosi i wystepuja 3 rodzaje do pajero ( wielkosci ) - przynajmniej tak mi powiedziano w sklepie (...) |
Po pierwsze, to nie odpowiedziałeś na pytanie Waldka (pytał o symbol), a po drugie to Waldek już dawno ten uszczelniacz wymienił
Patrz na daty postów |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
dyzioo
Forumowicz Pozdro600
Auto: Pajero II 2.5TD SuperS 1996 3d
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Sty 2015 Posty: 132 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 26-03-2017, 21:03
|
|
|
Witam
Mam wyciek oleju po ostatnich występach,jak na zdjęciu. Lewa półoś, przód, od strony dyfra.
Zakupiłem tylko uszczelniacz. czy tylko to wystarczy? czy profilaktycznie cos jeszcze kupic?
Jak wymienic uszczelniacz??? jest jakis sposób,aby nie rozbierać półauta??
Pajero półoś przód lewa strona
Pozdro600 |
|
|
|
 |
sebo_runner
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi pajero 2 2.5 td
|
Wysłany: 26-03-2017, 23:53
|
|
|
Zdejmujesz koło . Rozpinasz dwa sworznie , drążek , i chyba stabilizator. Wyciągasz Polos ( mocno siedzi w dyfrze ) także trzeba sobie z tym poradzić. Wyskrobujesz stary uszczelniacz. Montujesz drugi ( idealnie w poziomie i pionie ) i składasz. Ja wyciągałem 3 razy bo po wymianie i tak mi ciekło , aż w końcu się udało .
Ps przed robota spuść olej z mostu i potem nalej nowy;) |
|
|
|
 |
|