|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
4g64 sohc 16v rozdzielacz zapłonowy |
Autor |
Wiadomość |
hawli
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 2010, L300 1993
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2017, 20:37 4g64 sohc 16v rozdzielacz zapłonowy
|
|
|
hejka Panowie, mam mały problem z silnikiem 4g64, mianowicie za rozdzielaczem nie ma iskry, jak wepnę się w cewkę to iskry są.
Zdjąłem kopułkę, styki nie są jakoś bardzo wytarte, ale zdziwiło mnie że nie ma żadnych elementów sprężynujących. Przyznam że to pierwszy rozdzielacz zapłonowy jaki trzymałem w rękach, jakoś wyszło że dotąd dłubałem w nowszych autach lub dieslach, ale czy nie powinno tu być jakiegoś elementu sprężynującego który skompensuje wycierający się palec i/lub styki w kopułce?
Po drugie nie udało mi się odginając styk w palcu ustawić go tak aby było dobrze, bo albo stykał się tylko z jednym, albo się blokowało.
Pytania: czy tu coś powinno sprężynować?
Jaka kopułka zapłonowa podpasuje do tego silnika, bo taka jaką mam to tylko do ściągnięcia z niemiec z tego co widzę, chyba że macie jakieś tajne sklepy |
|
|
|
 |
|
|