Wymiana opon z czujnikami cisnienia |
Autor |
Wiadomość |
martinscrew22
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 (147)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2017, 22:02 Wymiana opon z czujnikami cisnienia
|
|
|
Niedlugo bede wymieniac opony na letnie w Mitsubishi Outlander 2.0 MIVEC 2WD (147 KM). Posiadam system TPMS i nie wiem za bardzo gdzie moglbym w Szczecinie wymienic opony ze wzgledu na te czujniki cisnienia. Czy ASO czy jakas inna placowka? Z czym wogole sie wiaze wymiana opon z zimowych na letnie z czujnikami cisnienia?
Bede wdzieczny za informacje gdzie moglbym to zrobic w Szczecinie.
Pozdrawiam
martinscrew22 |
|
|
|
 |
jaromir
Forumowicz
Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Paź 2016 Posty: 41 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 28-03-2017, 22:22
|
|
|
Hej. Ja w zeszłym roku wymieniałem w ASO na Ustowie, koszt chyba 180zł z hotelowaniem opon. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tafla
Forumowicz Tafla
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 149 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 29-03-2017, 10:50
|
|
|
W większości serwisów nie ma żadnego problemu z wymianą opon z czujnikami. Warto jednak im powiedzieć, że czujniki są zamontowane.
Czy w letnim komplecie też masz czujniki? Jeśli tak, to wtedy musisz w ustawieniach samochodu zmienić na ten drugi komplet. Jeśli nie masz, to wtedy pewnie trzeba deaktywować czujniki w komputerze. |
|
|
|
 |
martinscrew22
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 (147)
|
Wysłany: 30-03-2017, 00:13
|
|
|
Mam jedynie opony letnie. Jak niedawno kupilem ten samochod to byl tylko jeden zestaw aluminiowych felg. Wiec podejrzewam ze jak przyjdzie do wymiany opon z zimowych na letnie to nie bede musial kalibrowac systemu, tylko zaloza opony letnie i tyle. |
|
|
|
 |
|