Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana opon z czujnikami cisnienia
Autor Wiadomość
martinscrew22 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 (147)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2017, 22:02   Wymiana opon z czujnikami cisnienia

Niedlugo bede wymieniac opony na letnie w Mitsubishi Outlander 2.0 MIVEC 2WD (147 KM). Posiadam system TPMS i nie wiem za bardzo gdzie moglbym w Szczecinie wymienic opony ze wzgledu na te czujniki cisnienia. Czy ASO czy jakas inna placowka? Z czym wogole sie wiaze wymiana opon z zimowych na letnie z czujnikami cisnienia?
Bede wdzieczny za informacje gdzie moglbym to zrobic w Szczecinie.

Pozdrawiam

martinscrew22

jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Wysłany: 28-03-2017, 22:22   

Hej. Ja w zeszłym roku wymieniałem w ASO na Ustowie, koszt chyba 180zł z hotelowaniem opon. Pozdrawiam

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 29-03-2017, 10:50   

W większości serwisów nie ma żadnego problemu z wymianą opon z czujnikami. Warto jednak im powiedzieć, że czujniki są zamontowane.

Czy w letnim komplecie też masz czujniki? Jeśli tak, to wtedy musisz w ustawieniach samochodu zmienić na ten drugi komplet. Jeśli nie masz, to wtedy pewnie trzeba deaktywować czujniki w komputerze.

martinscrew22 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 (147)
Wysłany: 30-03-2017, 00:13   

Mam jedynie opony letnie. Jak niedawno kupilem ten samochod to byl tylko jeden zestaw aluminiowych felg. Wiec podejrzewam ze jak przyjdzie do wymiany opon z zimowych na letnie to nie bede musial kalibrowac systemu, tylko zaloza opony letnie i tyle.

Odpowiedz do tematu