[Cari 1.9DI-D] did umarła pomocy |
Autor |
Wiadomość |
remikro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 20:46 [Cari 1.9DI-D] did umarła pomocy
|
|
|
witam
mam problem z carismą did 117 tys km moc podniesiona do 129kM 23tys km zrobione w polsce na polskim paliwie rok 2001
przyjechałem do domu wieczorem auto zachowywało sie normalnie rano juz nie odpaliło paliwo zatankowane na stacji wyjeżdżone większa połowa paliwa
zacholowałem auto dzisiaj do warsztatu podłączyli pod komputer wyskoczyły dwa błędy spalone swiece żarowe trzy sztuki oraz błąd polożenia tłoka na pierwszym cylindrze lub cos w tym stylu diagnosta stwierdził ze ten drugi błąd jest spowodowany tym ze auto nie odpalało a krecone było rozrusznikiem kilka krotnie skasowali błedy kontrolka awari silnika sie nie pali
odpalili silnik na samostart i stwierdzili ze jest zaniskie cisnienie wtrysku i prawdopodobnie padły wtryski , <koszt 3000tys sztuka załamka>auto po zgaszeniu silnika juz nie odpala wracałem dzisiaj tym samochodem do domu auto do 2000obr jedzie normalnie powyżej zaczynają strasznie walic wtryskiwacze jakby był zapłon przestawiony ale nie zawsze nieraz jedzie normalnie czy to napewno padły wtryskiwacze dziwna sprawa
powiedziano mi ze wtryski mogą pasowac od volvo 40 bo tam jest ten sam silnik
wiem ze to jest silnik renówki f9q ale załamali mnie tym ze te wtryski ni by mozna programowac i nie wiadomo czy renault bedzie miał je tak samo zaprogramowane
czy ktoś miał podobne przypadki? moze jakies sugestie?jestem ze szczecina auto było w warsztacie auto ars.skierowali mnie do bojarskiego w gryfinie jutro chyba tam pojade załamka ceną |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-04-2007, 21:34
|
|
|
A co ze świecami żarowymi? Skoro silnik odpalił na samostart to moim zdaniem nie o wtryski idzie ale właśnie o świece raczej a te można by pomierzyć omomierzem czy nie przepalone i czy wszystkie maja mniej więcej jednakowy opór. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 26-04-2007, 22:18
|
|
|
ten post to jest chyba najdluzsze zdanie jakie w zyciu widzialem, podrzedno - nadrzednie, spojnikowo- zaimkowe, bezpodmiotowe |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
|
|
|
 |
remikro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2007, 08:12
|
|
|
podobno w tym modelu świece zarowe włączaja sie ponizej 5 stopni .
[ Dodano: 11-05-2007, 11:23 ]
carisma did juz działa okazało sie ze wtryskiwacze są ok. układ zasilania jest ok a umarł czujnik lub sensor położena wału .Sam czujnik 250 zł cała impreza 1350zł naprawa w serwisie bosch Bojarski w Gryfinie.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|