|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
1500rpm - obrotomierz 1.8 GDI |
Autor |
Wiadomość |
rocketman19
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 99r. ver. 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-04-2017, 21:43 1500rpm - obrotomierz 1.8 GDI
|
|
|
Witam wszystkich, mam cari z 99r. (przed lift) i mam następujący problem. Gdy silnik jest zimny to obrotomierz pokazuje prawidłowo, a gdy się trochę nagrzeje(2-3 kropki) to obroty wskakują na 1500 i obrotomierz ma jakby zawężony cykl wskazywania (silnik ma ciągle normalne obroty). Czasem podczas jazdy zdarzy się, że coś mu odwali i pokazuje normalnie ale to rzadkość. Czytałem na jakimś forum coś o czujniku "HD 374437" ale nie wiem gdzie mogę go znaleźć. Z początku myślałem że to jakiś zimny lut (gdyż pierdyknięcie w zegary pomagało - teraz juz nie), ale całą płytkę obrotomierza przelutowałem a przy okazji poczyściłem śrubki od obrotomierza i styki na zegarach (tych do kostek). Wie ktoś może co muszę naprawić/wymienić aby w końcu było wszystko git? |
|
|
|
 |
guziec
Mitsumaniak Sebastian
Auto: carisma 1.8GDI 98r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 77 Skąd: Głogów
|
Wysłany: 05-04-2017, 09:20
|
|
|
miałem taki sam problem, więc kupiłem tanio zegary z anglika i przełożyłem obrotomierz - pomogło |
_________________ 1/4 mili z MITSUBISHI to jak łowienie ryb z dziwką - jest fajnie ale nie po to ją masz
 |
|
|
|
 |
|
|