Rdza na tylnych drzwiach |
Autor |
Wiadomość |
Ma82
Forumowicz
Auto: Outlander III CVT, G.Punto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2016 Posty: 58 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 04-04-2017, 11:56 Rdza na tylnych drzwiach
|
|
|
Witajcie,
Przy okazji wiosennych porządków przejrzałem budę pod kątem korozji. Nie jest źle, ale tylne drzwi są mocno pordzewiałe na całej długości po uszczelką na górze. I lewe i prawe.
Ten typ tak ma? Prędzej spodziewałbym się rdzy na dolnym rancie. Na pewno muszę to naprawić. Myślę nad wymianą uszczelki, pewnie ona jest winna, tylko czy coś to da? |
|
|
|
 |
Sir Stanczyk
Forumowicz

Auto: Montero Sport 2001 3.0 6v
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sty 2016 Posty: 186 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 05-04-2017, 16:48
|
|
|
No ja tak nie mam... Podwozie i nadkola tak. No i prób/stopień więc część ramy to mi rdzewieje. ALe nie drzwi... |
_________________ Były właściciel Carisma 1.6 1999 GL (7lat) - niezawodne
Później inne marki które zawiodły, nawet te niezawodne
Teraz powrót do Mitsubishi
Obecnie: Montero Sport 2001 3.0 6v |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
Wysłany: 06-04-2017, 09:10
|
|
|
Sprawdziłem - u mnie też pod uszczelką na górze tylnych drzwi jest rdza - prawe i lewe - nie widać póki nie odchyli się uszczelki. Sama uszczelka w porządku - to pewnie efekt byle jakiego lakierowania w fabryce - taki sam słaby lakier jest u mnie na tej części nadkola którą widać po otwarciu drzwi. bardzo cienka warstwa która już się u mnie wyciera i powoli zaczyna pokrywać się rudym nalotem. |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-04-2017, 21:30
|
|
|
Muszę sprawdzić u siebie to miejsce. Generalnie ja mam kilka parchów na tylnej klapie, przy szyberdachu i rdzawy nalot na podwoziu :-/ |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
Ma82
Forumowicz
Auto: Outlander III CVT, G.Punto
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2016 Posty: 58 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 10-04-2017, 11:44
|
|
|
Podwozie ok, nie dziwi mnie rdza. Ale nadwozie w 6 letnim samochodzie? Ale skoro i jepm tak ma, to chyba nic nadzwyczajnego się tam nie wydarzyło.
Mam Montereya z 1995. Rama najlepsze lata ma za sobą (raz nawet pękła przy ostrym szarpaniu), ale nadwozie praktycznie bez rdzy. Ale wtedy to i lakiery były inne... |
|
|
|
 |
|