Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rdza na tylnych drzwiach
Autor Wiadomość
Ma82 
Forumowicz

Auto: Outlander III CVT, G.Punto
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2017, 11:56   Rdza na tylnych drzwiach

Witajcie,

Przy okazji wiosennych porządków przejrzałem budę pod kątem korozji. Nie jest źle, ale tylne drzwi są mocno pordzewiałe na całej długości po uszczelką na górze. I lewe i prawe.

Ten typ tak ma? Prędzej spodziewałbym się rdzy na dolnym rancie. Na pewno muszę to naprawić. Myślę nad wymianą uszczelki, pewnie ona jest winna, tylko czy coś to da?

Sir Stanczyk 
Forumowicz

Auto: Montero Sport 2001 3.0 6v
Wysłany: 05-04-2017, 16:48   

No ja tak nie mam... Podwozie i nadkola tak. No i prób/stopień więc część ramy to mi rdzewieje. ALe nie drzwi...
Obecnie: Montero Sport 2001 3.0 6v

jepm 
Forumowicz
jepm

Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Wysłany: 06-04-2017, 09:10   

Sprawdziłem - u mnie też pod uszczelką na górze tylnych drzwi jest rdza - prawe i lewe - nie widać póki nie odchyli się uszczelki. Sama uszczelka w porządku - to pewnie efekt byle jakiego lakierowania w fabryce - taki sam słaby lakier jest u mnie na tej części nadkola którą widać po otwarciu drzwi. bardzo cienka warstwa która już się u mnie wyciera i powoli zaczyna pokrywać się rudym nalotem.

ruks 
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Wysłany: 07-04-2017, 21:30   

Muszę sprawdzić u siebie to miejsce. Generalnie ja mam kilka parchów na tylnej klapie, przy szyberdachu i rdzawy nalot na podwoziu :-/

Ma82 
Forumowicz

Auto: Outlander III CVT, G.Punto
Wysłany: 10-04-2017, 11:44   

Podwozie ok, nie dziwi mnie rdza. Ale nadwozie w 6 letnim samochodzie? Ale skoro i jepm tak ma, to chyba nic nadzwyczajnego się tam nie wydarzyło.
Mam Montereya z 1995. Rama najlepsze lata ma za sobą (raz nawet pękła przy ostrym szarpaniu), ale nadwozie praktycznie bez rdzy. Ale wtedy to i lakiery były inne...

Odpowiedz do tematu