Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.5 V6 pomoc przed kupnem
Autor Wiadomość
ddawid.p 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant VIII 2.5 v6 Avance 2002
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2017, 13:31   [EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.5 V6 pomoc przed kupnem

Witam wszystkich,

na forum sprowadza mnie zainteresowanie i fascynacja do mitsu galanta w wersji 2,5 v6 kombii. Dlatego zwracam sie o pomoc, doradzenie przed kupnem, a znalazlem dwie interesujace (wg. mnie) oferty gala. Jakby ktorys z Szanownych Panow mogl dodac jakies uwagi od siebie?

Pierwszy misiek od handlarza, nad wyraz interesujaca oferta, pytanie czy jest tak naprawde i czy oplaca sie jechac ogladac, podejrzanie maly przebieg, ale kto wie??? :

https://www.olx.pl/oferta...html#eff5e9eda9

Druga oferta nieco rozsadniej wygladajaca, 300k km przejechane, no i obawa jak te autka sie sprawuja po takich przebiegach, czy liczyc sie z poczatkiem wydatkow? Moze ktos akurat zna to konkretnie autko:

https://www.olx.pl/oferta...html#5434b19d7d

adamek90 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6
Wysłany: 18-04-2017, 16:40   Re: Mitsubishi Galant 2.5 V6 pomoc przed kupnem

ddawid.p napisał/a:
300k km przejechane, no i obawa jak te autka sie sprawuja po takich przebiegach, czy liczyc sie z poczatkiem wydatkow? Moze ktos akurat zna to konkretnie autko:

https://www.olx.pl/oferta...html#5434b19d7d

Akurat te silniki kręcą bardzo duże przebiegi i często przeżyją trzykrotność blachy :-)

Skrzynia manualna prędzej czy później się posypie. (łożyska) Mozna z tym żyć :-)

Kielichy , tylne nadkola , podłużnice . Miejsca gdzie wchodzi najczęściej ruda :-)

NoLimited 
Nowy Forumowicz

Auto: Chcę kupić
Wysłany: 25-04-2017, 23:37   

Witam, nie chciałem zakładać kolejnego tematu.

Mam sprawę, mianowicie mam zamiar kupić galanta 2.5 v6 LPG automat w full opcji, na pełnym wypasie.

Ruda lekko bierze tylnie drzwi z lewej i prawej strony, do tego zderzak obrysowany jest z tyłu, ale tak to galant w miarę wygląda dobrze.

Znajomy wycenił go na 11 tyś. pokazałem mu galanty na olx zszedł z ceną do 10 tyś.
Według mnie to chyba nadal troszkę za dużo, mam zamiar dać mu maksymalnie 9 tyś za niego.

I tutaj pytanie kieruje do was 9/10 tyś to dobra cena?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 26-04-2017, 00:08   

Wstaw fotki auta + newralgiczne miejsca korodujące (nadkola, ranty drzwi, kielichy, podłoga) bo na oko to wiesz co 8) .
Oczywiście rok produkcji też by się przydał :wink: .

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 26-04-2017, 09:01   

Nie ma czegoś takiego jak dobra cena w tym przypadku. Zależy jak bardzo ktoś ceni auto i jak bardzo chce się go pozbyć.
Te Galanty można kupić od 2 to 100 tysięcy - zależy w jakim stanie i czy to VR4...

Lucek_37 
Forumowicz

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 2002r.
Wysłany: 26-04-2017, 13:05   

NoLimited, Kolego widzę ze wymagań nie masz duzych. Galant full wypas+gaz i bez rdzy. :D O rysach nie wspomne. Jak koledzy piszą daj zdjęcia to coś podpowiemy. A czy 10 tys to duzo? Sprawdź po ile chodzą w Niemczech albo Szwajcarii.

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 27-04-2017, 01:26   

Nie ma czegoś takiego jak Galant bez rdzy ;)
Niestety :( .

Lepiej zobacz czy podłużnice całe i to wszystko co już wcześniej zostało wymienione przez kolegów.

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

Odpowiedz do tematu