Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA5A 1.8] WOLNE OBROTY
Autor Wiadomość
pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 10:27   

odswieze temat poniewaz, nie wiem jak ale wkoncu mialem juz spokoj z obrotami byly wrecz idealne ! Az tu 2-3 dni temu odpialem akumulator i po ponownym podpieciu obrotu znowu na okolo 3 tys, po czym odpinalem i podpinalem kilka razy i albo sa na 3 tys albo faluja juz naprawde nie wiem co mam robic a tak juz lubialem to autko i tu znow problemy z tymi jeb... obrotami !!! POMOZCIE PROSZE !!!

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2007, 11:00   

Przecież to normalne! Odpiąłeś akumulator i zresetowało się ECU. Takich rzeczy nie wiesz. Teraz zrób tak: odłącz klemę ujemną od akumulatora, poczekaj 1-2 minut, załóż ją, wyłącz wszystkie odbiorniki prądu w aucie (dmuchawę, radio, ogrzewanie szyby itp.), odpal auto i zostaw na wolnych obrotach do czasu aż włączy się wentylator chłodnicy. Jak się wyłączy to zgaś silnik i po chwili znów odpal. Wtedy obroty powinny być już OK.

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 12:18   

Hugo: wiem o takim czyms :) I robilem to nawet kilka razy teraz udało mi się jakims cudem zejsc do obrotow na poziomie 1,5 tys :) bede to robil jeszcze kilka razy i moze uda mi sie zejsc do normalnych obrotów, wlasnie takim sposobem udało mi się to ostatnio :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 27-04-2007, 12:44   

pawcio777 napisał/a:
robilem to nawet kilka razy teraz udało mi się jakims cudem zejsc do obrotow na poziomie 1,5 tys bede to robil jeszcze kilka razy i moze uda mi sie zejsc do normalnych obrotów, wlasnie takim sposobem udało mi się to ostatnio
Rozumiem, że to się działo w Colcie GTi, ale w moim miałem ten sam problem. Obroty 1,5 tyś. i skończyła mi się możliwość dalszego wkręcenia śrubki głównej na przepustnicy :shock: . Tak jeździłem, aż w końcu zebrałem się w sobie i nasmarowałem silniczek krokowy. Nic nie pomogło. Ostatnią rzeczą jaką w tej sprawie zrobiłem to kilkakrotnie zdjąłem i założyłem wtyczkę przepływomierza. Po tym niby nie było zmian, a po 2 dniach obroty zeszły na 900 i jest prawie OK (prawie, bo tylko na zimnym silniku przygasa).

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 12:49   

Tak to sie dzieje w GTI, a tak mi sie zaczeło po czyszczeniu przepustnicy, srubke rowniez mam wkreconą a ostatnio mi pomoglo właśnie po kilkunastokrotnym odpinaniu acu (resecie ecu), silniczek krokowy tez czyscilem, w takim razie bede oprocz odpinania acu bawil sie jeszcze "w wtyczke od przeplywki" mysle ze pomoze skoro raz kiedys juz pomoglo :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 27-04-2007, 13:04   

pawcio777 napisał/a:
tak mi sie zaczeło po czyszczeniu przepustnicy
Mnie również.
pawcio777 napisał/a:
bede oprocz odpinania acu bawil sie jeszcze "w wtyczke od przeplywki" mysle ze pomoze skoro raz kiedys juz pomoglo
Właściwie to mógł być zwykły zbieg okoliczności, bo przez zdejmowanie tej wtyczki powinno tylko głupieć ECU, ale ja przypisuję temu koniec problemów :mrgreen:

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 13:07   

Bede sie bawil popołudniu i zobaczymy czy cos pomoze :)

Odpowiedz do tematu