Przedziwny lancer... |
Autor |
Wiadomość |
Mazzi
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2017, 22:03 Przedziwny lancer...
|
|
|
Witam,
Jako, że na forum jestem nowy chciałbym się z wszystkimi przywitać!
Jako jedno z aut które biorę pod uwagę jest... Lancer! Chciałbym aby było jak najmłodsze w rozsądnej kasie - stąd też chyba jestem skazany na silnik 1.6.
No ale do rzeczy - odnalazłem 15 km ode mnie DZIWNEGO Lancera - chyba ktoś zapomniał, że ma samochód w domu i przez X lat chodził nawet po bułki do sklepu piesze
Zerknijcie proszę swoim okiem
KLICK!
Taki.... zwykły - w ogóle nie przyciąga mojego wzroku. Może dlatego, że srebrny Gdyby jednak stan był wzorcowy jak na określany przebieg przystało to... skusiłbym się.
Widzicie coś podejrzanego na zdjęciach? |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 22-04-2017, 22:29
|
|
|
W opisie nie ma, że bezwypadkowy - raczej nie zapomina się o wykorzystaniu w ogłoszeniu takiego atutu.
Poproś o zdjęcia przodu i tyłu zrobione równo w osi symetrii auta... |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 22-04-2017, 22:52
|
|
|
Grill wymieniany Tak że przód kombinowany. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
Mazzi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-04-2017, 23:40
|
|
|
Witam,
Dziękuje za zainteresowanie tematem
Może Kolega napisać dokładnie - co kombinowane/wymieniane? Jak do tego doszedłeś?
Mimo wszystko 15 km. chyba się zabiorę i przejadę. Na coś konkretnie zwracać uwagę w Lancerach? |
|
|
|
 |
Dooomino
Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 23-04-2017, 14:28
|
|
|
Przód chyba jednak kombinowany te dwa przednie błotniki wyglądają na malowane no ale może poduch nie wywaliło |
|
|
|
 |
Mazzi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-04-2017, 15:42
|
|
|
Witam,
Też tak myślałem natomiast spójrz proszę - jak spojrzysz od przodu auta to błotnik wydaje się jaśniejszy od drzwi, natomiast jeśli spojrzysz od tyłu auta - błotnik jest ciemniejszy.
Jutro tam podjadę z miernikiem grubości lakieru - sprawa będzie jasna Znaczy może nie do końca - zawsze błotnik można zakupić w kolorze. No nic - pomierzę wszelkie wnęki, słupki itp. i dam znać co zauważyłem.
Gdybyście coś jeszcze zauważyli - proszę abyście dali znać
Jeszcze raz dzięki! |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 23-04-2017, 16:01
|
|
|
Mazzi napisał/a: | Jak do tego doszedłeś? | Oryginalny grill jest łączony w dwóch miejscach. Ten nie posiada łączenia co świadczy, że był wymieniany na zamiennik. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
Dooomino
Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 23-04-2017, 18:41
|
|
|
Mazzi napisał/a: | Witam,
Też tak myślałem natomiast spójrz proszę - jak spojrzysz od przodu auta to błotnik wydaje się jaśniejszy od drzwi, natomiast jeśli spojrzysz od tyłu auta - błotnik jest ciemniejszy.
Jutro tam podjadę z miernikiem grubości lakieru - sprawa będzie jasna Znaczy może nie do końca - zawsze błotnik można zakupić w kolorze. No nic - pomierzę wszelkie wnęki, słupki itp. i dam znać co zauważyłem.
Gdybyście coś jeszcze zauważyli - proszę abyście dali znać
Jeszcze raz dzięki! |
Taki kolor.. bez cieniowania nie da się pomalować tak aby nie było widać różnicy w odcieniu, w przypadku błotników wypada cieniowac drzwi razem z maską czego nikomu się nie chce robić |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 23-04-2017, 18:52
|
|
|
Dooomino, to są bajki leniwych malarzy... cieniowanie jest pierwsze, a drugie, że "na plastiku zawsze będzie inny odcień" |
|
|
|
 |
Mazzi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-04-2017, 20:26
|
|
|
Witam,
Jutro zadzwonię do serwisu z tej "oryginalnej" książki serwisowej i zapytam czy ten VIN był u nich serwisowany oraz ile przeglądów przy jakich przebiegach ten Lancer odbył Zapewne mina handlarza nie będzie uśmiechnięta ale cóż...
Swoją drogą - zastanawiam się czy nie zmienić trochę wyboru i szukać czegoś z silnikiem 1.8 - lepszy kop i podobno (nie wiem ile w tym prawdy) lepiej nadaje się pod LPG.
Jutro dam znać co zastałem na miejscu |
|
|
|
 |
muka997
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Paź 2013 Posty: 265 Skąd: Południe Polski
|
Wysłany: 23-04-2017, 23:09
|
|
|
tyku napisał/a: | Mazzi napisał/a: | Jak do tego doszedłeś? | Oryginalny grill jest łączony w dwóch miejscach. Ten nie posiada łączenia co świadczy, że był wymieniany na zamiennik. |
a w którym miejscu szukać łączeń jakby co?? też szukam lancera a taka informacja się napewno przyda |
|
|
|
 |
Mazzi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-04-2017, 09:04
|
|
|
Witam,
Z tego co się orientuje to na dolnej poziomej listwie - ale niech mnie koledzy poprawią jeśli się mylę.
Póki co jestem pod telefonem - umówiony na wizytę. Kiedy zapytałem o naprawy blacharskie to od razu usłyszałem, że firma zajmuje się ściąganiem aut powypadkowych - lancer miał wymieniany zderzak, błotnik, maskę - zdjęcia po przywiezieniu są do wglądu.
Zobaczymy |
|
|
|
 |
|