|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Za dużo oleju - spadła moc |
Autor |
Wiadomość |
stajszek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2007, 09:40 [Cari 1.8 GDI] Za dużo oleju - spadła moc
|
|
|
Witam, nietety miałem nieprzyjemność wymieniać olej w mojej Cari w mało profesjonalnym zakładzie mech. Wlano mi ok 4 litrów. Od pory auto zaczęło się dziwnie zachowywać tzn. krztusić, mulić i od czau do czasu dymić. Gdy wyciągnołem bagnet okazało się że poziom jest trochę ponad stan. Czy za duży poziom oleju może być przyczyną powstających utrudnień? Czy powinienem od razu spuścić trochę oleju czy poczekać aż sam wyparuje.? Proszę o pomoc jak do tego się zabrać, ponieważ mam dwie lewe ręce w tych sprawach:) |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-04-2007, 09:43
|
|
|
...odrazu spuszczać, jeśli nie spuścisz ciśnienie oleju powypycha uszczelniacze zaworów, jeśli już tegto nie zrobiło. Za dużo to prawie tak jak za mało. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 28-04-2007, 10:10
|
|
|
Pytanie jaki olej ci wlali? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
stajszek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2007, 11:41
|
|
|
Olej OK, ale stan przesadzony
[ Dodano: 28-04-2007, 11:45 ]
Olej spuszczony, auto zachowuje się lepiej jednak chciałbym jeszcze wymienić filtr paliwa - jaki powinienem kupić (w sklepach nie mają go w katalogach), druga sprawa że nie mogę go zlokalizować, gdzie się znajduje. Najlepiej jeżeli to nie problem foto z lokalizacją i typ filtra. |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 28-04-2007, 18:53
|
|
|
Wpisz w wyszukiwarkę filtr paliwa a na pewno znajdziesz
Zachęcam do korzystania z tej opcji.
Ale skoro już to pisze to na pewno w zb. paliwa jeden a czy masz drugi to musisz sprawdzić pod skrzynka bezpieczników pod maską.Myślę jednak, że posiadasz tyko w zb. paliwa pod tylną kanapa pasażerów. |
|
|
|
 |
|
|