Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Ogrzewanie
Autor Wiadomość
Mystyczny 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-05-2017, 20:26   [2.5 TD] Ogrzewanie

Witam wszystkich cały czas walczę ze swoim Pajero dzisiaj przyszło czyszczenie chłodnicy uszczelnienie itp no więc po całej robocie pojawił się problem braku ogrzewania oraz załączający się wentylator przy włączeniu ogrzewania moja wersja ma klime czy to może być wina właśnie klimatyzacji czy może układ jest zapowietrzony ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-05-2017, 11:40   

Mystyczny napisał/a:
dzisiaj przyszło czyszczenie chłodnicy uszczelnienie
jak znam życie i z własnego doświadczenia czyszczenie chłodnicy skutkuje 1) zatkaniem chłodnicy 2) zatkaniem/zmniejszeniem skuteczności ogrzewania. Masz zapowietrzony układ i włączanie się wentylatora (zależy po jakiej jeździe) świadczy o w/w. Klima w tym układzie nie ma nic wspólnego. Szukaj i wymieniaj na nową chłodnicę-są zamienniki i nie połuszcz się na używkę bo możesz trafić taką samą jak masz :/ Taniej wyjdzie wymiana chłodnicy niż przegrzanie silnika a co za tym idzie, remont góry silnika

Mystyczny 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-05-2017, 20:29   

Dzięki za odpowiedź zauważyłem że w moim aucie są dwie nagrzewnice druga z tyłu po odpowietrzeniu układu z tyłu leci ciepłe powietrze ale z przodu letnie i na dodatek przestał działać nawiew na tył moje pytanie wie ktoś gdzie znajdę bezpiecznik odpowiadający za nawiew na tył ?

brzyydal 
Forumowicz

Auto: pajero v6
Wysłany: 09-05-2017, 22:04   

Hej. Chyba<< kabinowa skrzynka bezpiecznikow i pierwszy rzad - od lewej trzeci/3/ lub trzeci rzad - pierwszy /13/.

Mystyczny 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-05-2017, 00:03   

Jutro zobaczę dzięki za pomoc

[ Dodano: 10-05-2017, 20:19 ]
Bezpiecznik cały a wentylatory stoją, przychodzi mi jeszcze do głowy sterownik tylny może pokrętełko nie działa czy coś ? lub cała ta płytka ? a jeszcze jedno po zakupie pajero zauważyłem, że poprzedni właściciel jeździł na wodzie przy wymianie rozrządu okazało się że pompa cienkie a w chłodnicy jest dziwny czarny osad nie tłusty taki szlam czy to może być zamulona chłodnica długotrwałym stosowaniem wody ?do tej pory nie mogę tego wyeliminować

brzyydal 
Forumowicz

Auto: pajero v6
Wysłany: 10-05-2017, 22:55   

Sprawdz czy dochodzi prad na silnik wentylatora. Tam chyba jest przekaznik jeszcze do ogrzewania. Co do czarnego nalotu to musisz wyeliminowac uszczelke, niestety. Moze tez dostawac sie olej z mechanicznej pompy paliwa. Byl jakis czas temu taki temat na forum bodajze olej w plynie /byl tez plyn w oleju :/. Nie wiem czy to moze dotyczyc Twojego silnika. Moze tez jakis szlam sie wyplukal, po wodzie raczej rdzawo by bylo. Czemu gosc jezdzil na wodzie?

Mystyczny 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-05-2017, 12:33   

brzyydal napisał/a:
Czemu gosc jezdzil na wodzie?

Zapewne dlatego że pompa ciekła a mu było szkoda wydać kasy na nową wolał zalewać wode

Odpowiedz do tematu