Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Male pytanko :)
Autor Wiadomość
ravo
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2007, 09:35   Male pytanko :)

Witajcie :)

Mam male pytanko, jak wygladaly wasze staranie by stac sie oficjalnym klubem Mitsubishi ? Mazda nie ma oficjalnego przedstawicielstwa na Polske :( ale myslimy by napisac do nich po japonsku i angielsku do centrali w Japoni. Czy osoby, ktore sie tym zajmowaly u was moglyby mi pomoc :) ? i dac pare wskazowek ? Jak wygladala u was sprawa nazwy klubu i uzywania ich znaku ?

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2007, 11:03   

U nas to wszystko przebiegło niewiarygodnie szybko:) A wszystko dzięki współzałożycielowi - Jackie - dealerowi Mitsubishi oraz dzięki wszystkim Mitsumaniakom:)

Nazwa Mitsumaniaki została wymyslona przez nas (Bartek+Firek), a jeszcze dokładniej przez Draghu duzo wczesniej, natomiast uzyskując certyfikat oficjalności naszego Klubu nabywamy zezwolenie na uzywanie oficjalnego logo Mitsubishi Motors..

Może spróbuj pogadac z dealerami Mazdy w Polsce. Oni na pewno pomogą
Pozdrawiam
Firek

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 28-04-2007, 11:21   

Widze, ze moja odpowiedz pisana z rana sie nie wyslala - musze zmienic procedure wstawania na: najpierw prysznic a potem komputer :P bo widac zaspany bylem.

Postaram sie zebrac wczesniejsze mysli.

Generalnie dyskusja na ten temat juz byla z tego co pamietam, a pamietam dobrze (znalazlem link) bo zaczelo sie od tego

Nie wiem czy zmienila sie Wasza sytuacja w zwiazku z przedstawicielstwem w Polsce, ale z tego wynika, ze raczej nie. Mysle jednak, ze skoro ta strona istnieje i jest tam napisane po Polsku a w dodatku podany jest kontakt do Polaka w niemieckim Mazda Motors to chyba droga jest prosta i gladka?

Teraz inna sprawa. Wydaje mi sie, ze chyba przeceniacie fakt 'autoryzacji'. Czy klub bedac 'autoryzowanym' jest bardziej atrakcyjny niz klub:

- pierwszy w Polsce
- najwiekszy (najwieksza liczba aktywnych klubowiczow)
- najpopularniejszy (najwieksza liczba aktywnych forumowiczow)
- przyjazny i kolezenski (spoty regionalne i ogolnopolskie)
- ...

Moglbym sie wysilic na wiecej argumentow, ktore moim zdaniem sa wazniejsze niz 'autoryzacja'. Postarajcie sie wiec aby Wasz klub wyroznial sie na wielu polach a dopiero pozniej, jak pojawi sie sensowne przedstawicielstwo w Polsce poproscie o autoryzacje.

Ktos na Waszym forum napisal, ze jak dostaniecie autoryzacje to on sie wypisze z klubu ... widac sa wsrod Was tacy, ktorzy sa przeciwni.

Nie zrozum mnie zle, autoryzacja to fajna sprawa ... prestizowa wrecz. Ale czy najwazniejsza?

Mimo swoich zniechecajacych argumentow proponuje najpierw skontaktowac sie z niemieckim przedstawicielem - zwlaszcza, ze jest Country Managerem na Polske - i postarac sie z nim spotkac.

Przed takim spotkaniem przygotujcie dokumentacje ze swoich dotychczasowych dokonan (wstepne punkty napisalem wyzej, to wlasnie moim zdaniem sie liczy) abyscie mogli sie ladnie zaprezentowac.

Jesli chodzi o samo uzywanie logotypu to jestem przekonany, ze mozecie go uzywac - w koncu jestescie uzytkownikami tej marki. Nalezy jednak pamietac, ze nie mozecie prezentowac loga ani marki w zlym swietle. Na stronie proponuje dodac adnotacje z informacja kto jest wlascicielem praw do znaku, w Polsce znak slowno-graficzny MAZDA zostal zarejestrowany dla:

- Mazda Motor Corporation z siedziba w Hiroszimie w 1988 roku w zakresie serwisu
- Mazda Motor Corporation z siedziba w Hiroszimie w 1992 roku w zakresie pojazdow

Nie ma zarejestrowanego w naszym kraju 'znaczku' Mazdy wygladajacego jak mewa - nie wiem co to jest wiec prosze mnie nie bic ;)
Ostatnio zmieniony przez arekp 10-07-2007, 17:51, w całości zmieniany 1 raz  

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 10-07-2007, 08:09   

arekp napisał/a:
przyjazny i kolezenski (spory regionalne i ogolnopolskie)
Miało być "spory" czy "spoty" ?
:P

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 10-07-2007, 17:52   

cns80 napisał/a:
arekp napisał/a:
przyjazny i kolezenski (spory regionalne i ogolnopolskie)
Miało być "spory" czy "spoty" ?
:P

My sie tu w naszym regionie czesto spieramy ;-) W powyzszym jednak chodzilo jak najbardziej o spoty - poprawione.

Odpowiedz do tematu