|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wakacje nad Polskim morzem |
Autor |
Wiadomość |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-05-2017, 16:43 Wakacje nad Polskim morzem
|
|
|
Hej, macie godne polecenia, sprawdzone miejscówki nad naszym Polskim morzem?
Z 2 moich małych brzdąców (2 i 4 lata) za granice nigdzie nie wyjadę, a moja Żona uparła się nad morze jechać. Mam blisko do Pałangi, ale na Litwę nie chce jechać.
Od kilku lat jeździliśmy do Chałup na Hel, ale znudziło nam się, w tym roku celujemy gdzieś nad Zalew Wiślany, doradzicie coś ?
Z wymogów to aneks kuchenny, miejsce dla 4 osób, łazienka i w miarę blisko od morza.
Jak to cenowo mniej więcej wygląda ? |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
marcink
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
|
Wysłany: 14-05-2017, 10:38
|
|
|
Jakieś 2 lata temu razem z partnerką postanowiliśmy, że fajnie byłoby wyskoczyć nad morze, np. w przyszłym tygodniu, na tydzień. Wybraliśmy trójmiasto, ponieważ w razie niepogody zawsze można zająć się zwiedzaniem starego Gdańska.
To było w czasie gdy w Egipcie i Tunezji zaczęło robić się nieciekawie, więc jak już udało się znaleźć wolne pokoje, to ceny były odpowiednio wysokie. Mój znajomy, który sporo podróżuje po europie zachodniej polecił mi AirBnB (https://www.airbnb.pl/), czyli międzynarodowy serwis, z ofertami wynajmu pokoi, apartamentów, mieszkań.
Bez problemu znaleźliśmy i wynajęliśmy całe 3 pokojowe, kompletnie wyposażone mieszkanie, w którym spokojnie może mieszkać 7 osób. Cena: 300 EUR za 8 dni (7 nocy) (gdybyśmy przyjechali w 6-7 osób to wychodzi ~6 EUR za dzień pobytu / os. Nawet jakbym jechał w pojedynkę, to wychodziło wciąż taniej wynająć całe mieszkanie, niż pokój w hotelu (ok 350-800,- / noc)).
Mieszkanie było typową stancją studencką (fajnie urządzoną i zadbaną, nie żadną meliną ) położoną na osiedlu, 15 minut spacerem przez park Regana od plaży.
Pod nosem było kilka mniej obleganych przez turystów knajp, jeden fast food (w sytuacji kryzysowej sprawdza się świetnie, jak ktoś woli samemu gotować, to ma do dyspozycji w pełni wyposażoną kuchnię), dyskont spożywczy i wypożyczalnia rowerów. Polecam trójmiejskie ścieżki rowerowe wzdłuż plaży.
W tym samym momencie głośno było o różnych przekrętach, gdzie ktoś komuś wynajmował nieistniejące mieszkanie, brał kasę, i kontakt się urywał. Miałem cykora ale serwis działa w ten sposób, że nie przelewasz pieniędzy osobie wynajmującej, tylko właścicielowi serwisu i dopiero po zakończeniu wynajmu, jeśli wszystko było ok, ten dostaje Twoje pieniądze.
Wiem, że pytałeś o Zalew Wiślany, ale warto sobie przeliczyć, czy przypadkiem nie taniej wyjdzie ci dojazd gdzieś dalej + airbnb, niż hotel/pensjonat gdzieś bliżej. |
_________________ Mój misiek |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
|
Wysłany: 15-05-2017, 07:55
|
|
|
Bez wątpienia półwysep i Chałupy do jedna z najlepszych miejscówek nad Bałtykiem. Ja jeździłem jeszcze nad zachodnie wybrzeże ale tam jest mniej atrakcji a zdecydowanie więcej ludzi. Fajne jest Świnoujście bo można wyskoczyć do Niemiec ale dojazd to masakra. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
MartynkaWAW
Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 15-05-2017, 10:18
|
|
|
Generalnie nie ma to sensu i tyle
Portugalia, hiszpania, włochy - tam jest często taniej, a jakość jest wyższa. Wszystkiego.
U nas pensjonat to lekko 150-200zł od osobodoby. Za mniejsze kwoty wynajmowałam tam całe mieszkania
Jeśli chcesz to jedź, ale to jak z nartami - alpy tańsze od tatr, a wenecja tańsza od sopotu. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-05-2017, 12:10
|
|
|
Co mogę polecić, bo byłem w ubiegłym roku z podobną dwójką łobuzów:
http://primaveraspa.pl/
2 hotele - stara i nowa część, jedzenia każdego rodzaju aż nadto, do tego każdy dzień ma coś przewodniego - a to kuchnia włoska, francuska, hamburgery itd.
do tego przerwy kawowe czy herbaciane, grill z muzyką na żywo
kilka wewnątrznych i zewnętrznych placów zabaw, boiska, baseny każdego rodzaju, sauny i spa, siłownia, night club(!)
blisko do morza i najlepsze zejście ze skarpy w Jastrzębiej Górze
ale do tego morza wcale iść nie trzeba bo czas jest maksymalnie zorganizowany - ciągle są dla dzieci animatorzy, konkursy, malowanie, rysowanie, składanie papieru, małpi gaj, przechowalnia dla dzieci (dodatkowo płatna)
oba hotele połączone kładką (zamkniętą) - można wcale nie wychodzić z ośrodka i czas max zorganizowany nawet gdyby w lipcu napadało metr śniegu...
polecam pokój studio (2 pokojowy) lub apartament - będzie trochę prywatności
cena za tydzień 5-8 (za apartament na parterze z ogródkiem) tyś., ale warto |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
|
Wysłany: 15-05-2017, 13:49
|
|
|
Mogę dodać od siebie, że mój kuzyn wraz z żoną i córka od ładnych kilku lat jeżdżą do http://primaveraspa.pl/ i są baaaardzo zadowoleni. |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 15-05-2017, 14:17
|
|
|
Zależy od daty, ale najcieplej jest na zachodnim wybrzeżu. Zależy co potrzebujecie , czy spokój czy atrakcje. Pogoda to ruletka. |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 15-05-2017, 17:17
|
|
|
Fragu, czyli potwierdzają to co napisałem
dodam, że ja tam biorę wczasy tak w grudniu/styczniu (w sensie zaklepuję termin wakacyjny) - za wcześniejszą rezerwację mam 5% rabatu oraz swobodę wyboru pokoju, bo te od wschodu czasem nie mają klimatyzacji a te od zachodu już w standardzie |
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 16-05-2017, 18:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
|
Wysłany: 16-05-2017, 14:04
|
|
|
Dzięki za sugestie i namiary.
Wiem, że drogo u nas i w tej cenie można się wybrać za granicę, ale właśnie, moja młodsza córa nie może latać samolotem a jazda kilkanaście - kiolkadziesiąt godz autem nie wchodzi w rachubę.
Patrzę czegoś nad Zalewem Wiślanym, by móc w razie nie pogody pojechać i coś pozwiedzać, a nie siedzieć w pokoju, mam relatywnie blisko od siebie, nie musiałbym stać w korkach na 7 od Elbląga.
Pensjonat w Jastrzębiej Górze bardzo fajny, byłem koło niego w tamtym roku. Można go brać pod uwagę, ale ceny są jak za Chorwację z gwarantowanym słońcem i już tam byliśmy i zwiedziliśmy wszystko dookoła. Mamy zaproszenie na Węgry do znajomych, ale znów podróż...
Mógłbym nawet podzielić na 2 raty drogę, ale urlopu będę miał w lato tylko 9 dni włączając weekendowe tak więc stracić 4 dni na drogę to dla mnie dużo, chcę też trochę odpocząć.
Jak macie jakieś spostrzeżenia to śmiało dawajcie, wszystko mile widziane |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
rene74
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 16-05-2017, 18:01
|
|
|
Ja mogę polecić Maksmar w Chłapowie. Mają fajne zaplecze dla dzieciaków - ogród a w razie niepogody wielki salon z zabawkami. http://www.maksmar.pl/index.html
Blisko do Trójmiasta, Władysławowo rzut beretem i na Hel w razie czego kolejką można się przejechać ( super atrakcja dla dzieci ) Jastrzębia Góra też zaraz obok. Byliśmy tam co prawda pięć lat temu ( nie lubimy zbytnio morza - wolimy gorskie klimaty ) ale znajoma tam jeździ rok w rok. Szczerze polecam! |
_________________ Renia czyli "lepsza" połowa Wojziego
Mój blog "artystyczny":
http://reniab.blogspot.com/
Blog o fotelikach samochodowych:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Tygr
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
|
Wysłany: 16-05-2017, 19:30
|
|
|
Dla dzieciaków imo jest fajne w kątach rybackich - nad zatoką, płytka woda.
Wadą jest to, że z niektórych lokalizacji jest daleko do plaży.
To mała miejscowość, więc dzieciaki nie będą latać po wszystkich stoiskach z głupotami.
Do plaży można podjechać meleksem. |
_________________ My rifle is my best friend. It is my life. |
|
|
|
 |
pro_lukasz
Nowy Forumowicz
Auto: Civic
|
Wysłany: 20-12-2017, 14:06
|
|
|
Byłem w kilku miejscowościach, ale chyba najbardziej podobało mi się na Helu. Poza tym w drodze do tego miejsca, można odwiedzić również inne miejscowości. Mega atrakcja to Fokarium, nie tylko dla dzieci ale również i dla starszych. |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 21-12-2017, 11:44
|
|
|
pro_lukasz napisał/a: | najbardziej podobało mi się na Helu | poza sezonem tak, w sezonie podróż z Helu do Władysławowa może spokojnie zająć 4-8 godzin... |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 22-12-2017, 09:49
|
|
|
Polecam tak jak Krzyżak primavere - byliśmy w tym roku, mieliśmy dużo taniej bo już poza sezonem (ostatni tydzień sierpnia, początek września) - kapitalne zaplecze dla dzieci w niepogodę
fokarium na helu - zdecydowanie przereklamowane, straszne tłumy i ciężko cokolwiek zobaczyć
lepsze pokazy są w seaparku w serbsku, oprócz kilku rodzajów fok jest jeszcze oceanarium, muzeum,makiety latarni morskich, krzywy wrak oraz fajny pokaz multimedialny - warto, warto |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Krzyzak