|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwne dzwięki |
Autor |
Wiadomość |
SzMoCnY
Nowy Forumowicz SPECIAL
Auto: MSS
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 01 Paź 2016 Posty: 12 Skąd: Gród Kopernika piernikowy ludz
|
Wysłany: 30-05-2017, 22:05 Dziwne dzwięki
|
|
|
Witam!
Od jakiegoś czasu nasz misiek wydaje podczas jazdy dziwne dzwięki. Mianowicie dochodzą one z przedniego lewego koła. Takie ocieranie jakby było bicie, o dziwo koło ani drgnie, wymieniliśmy tarcze i klocki a problem pozostał. Przy wolniejszej jezdzie to już mamy nawet gapiów . Wiem że osłonę tarczy też już zeżarło. Co to może być? półosie, przeguby?
Koledzy podpowiedzcie? |
|
 |
tom.f
Forumowicz
Auto: Space STAR 1.6 2003 R.
|
Wysłany: 30-05-2017, 22:11
|
|
|
Łaczniki stabilizatora sprawdzales?Moze jest na nich luz. |
|
|
|
 |
SzMoCnY
Nowy Forumowicz SPECIAL
Auto: MSS
Dołączył: 01 Paź 2016 Posty: 12 Skąd: Gród Kopernika piernikowy ludz
|
Wysłany: 08-06-2017, 20:53
|
|
|
Dobra, już wiadomo o co chodzi. Półoś lewa. Akurat dzisiaj założyliśmy nowe pompki spryskiwaczy i przy okazji zobaczyłem z naszym mechanikiem co to tak skrzypi/ociera.
Diagnoza nie za wesoła. Ciul wie ile to wyjdzie. Mam tu w Toruniu firmę regenerującą półosie i przeguby, więc jutro telefon i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jedno jest pewne, najdroższa naprawa dotychczas |
|
 |
|
|