Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:52
[I 2.0T] Kilka ogólnych pytań których nie widzi opcja szukaj
Autor Wiadomość
JKmotors 
Mitsumaniak

Auto: Outlander Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2012, 00:39   [I 2.0T] Kilka ogólnych pytań których nie widzi opcja szukaj

Więc, jak już pisałem jestem szczęśliwym posiadaczem Outlandera ale mam kilka pytań, czysto formalnych (uzywałem opcji szukaj, ale nic ciekawego nie znalazłem).

1) Niektóre egzemplarze posidają fajne aluminiowe pedały (lub nakładki na nie). Mój nie posiada. Gdzie można je dostać, i czy trzeba zmieniać całe mechanizmy, czy to tylko nakładki? A może ktoś z Was ma do odsprzedania?

2) Chcę sobie włożyć w przyszłości radio 2 DIN. Czy były wersje bez tego plastiku pomiędzy radiem a schowkiem, i bez schowka pod radiem (nie zabrzmiało to logicznie, ale niewątpliwie jest logiczne :D )? Na Allegro czegoś takiego nie trafiłem, a wydaje mi się, że gdzieś kiedyś widziałem Outka z 2 dinowym radiem. Jeśli nie, to może ktoś ćwiczył już wycinanie tych niepotrzebnych fragmentów, i może coś doradzić?

3) Mój Outek ma dołożone Webasto w niemczech (mam pilota, czujnik pod szybą i dodatkowa instalację pod maską). Czy ktoś się z czymś takim spotkał, i może pomóc to uruchomić? Mam słaby akumulator, muszę go wymienić, może dlatego nie działa...

*) Żeby nie spamować forum, nastepne tego typu pytania będę też umieszczać w tym wątku :)

dzięki za pomoc, mam nadzieję, że jak troche Miśka poznam, to będę miał okazję się odwdzięczyć :) .

pzdr
Jacek

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 07-01-2012, 04:11   

ad 1, może by od lancera podpasowały...
ad 2, Chyba wersja z manualną klimą miała ten schowek pod radiem w rozmiarze 1 DIN, co by dawało razem z otworem na radio 2DIN. Wydaje mi się że wersja z automatyczną klimą ma ten schowek nieco mniejszy.
ad 3, pytanie jest podstawowe czy masz ogrzewanie marki Webasto czy jakieś ogrzewanie postojowe typu Webasto. Tak czy siak trzeba by dopasować instrukcję do tego sprzętu który masz zainstalowany.

JKmotors 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-01-2012, 11:57   

elektryk, THX, pomuk poleciał :) .

1) Oczywiście będe próbował poszukać z Lancera, ale zanim kupiłem ćswojego Outka, widziałem około 4, i 2 z nich miały takie same aluminiowe pedały, myślałem, że to było na wyposażeniu w niektórych wersjach. Który Lancer odpowiada Outlanderowi, że tak powiem pod względem pedałów :) ?. PS. Na fotkach poniżej nawet przez przypadek widać, ten po prawo ma zwykłe pedały, a ten po lewo ma kawałek aluminium widocznego zza kierownicy :) . Więc może jednak, to była seria, i wystarczy dobrze poszukać, i się trafi? Tylko czy to są całe mechanizmy, czy tylko nakładki...

2) Chce miec coś takiego: , a mam coś takiego: . I chyba na zdjęciu ewidentnie widać, że gość to piłował :) . Czyli stąd wynika, że mnie tez to czeka :( .

3) A jeśli chodzi o Webasto, to sprawdziłem i mam Webasto marki BOSCH. I faktycznie, zanim ktoś się wypowie, to pewnie najlepiej będzie znaleźć gdzieś dokumentację i troche poczytać. Myślałem, że ono jest jakies bardziej seryjne :) .

desti 
Forumowicz

Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Wysłany: 07-01-2012, 20:16   

1 Aluminiowe czy też raczej stalowe nakładki były montowane fabrycznie, ale jeśli nie masz to w lancer ma niemal identyczne
2 Fabrycznie nie wychodziły one z radiem 2din spora część nawet nie posiadała radia, jeśli chcesz sobie założyć radio 2Din to po prostu wycinasz brzeszczotem tą półeczkę i po sprawie jak kupujesz radio 2 din to kup przy okazji ramke maskującą. Radio 2Dinowe wygląda zdecydowanie atrakcyjniej w aucie jeżeli jest to radio z navigacją i dvd przy okazji to załóż sobie dodatkowo kamerę cofania jest przydatna zwłaszcza że ciężko jest oceniać odległość przez tyną szybę. Jak zamontujesz to pochwal się co masz za model i odczucia.
Słyszałem że podobno chińskie wytwory jeśli chodzi o radio to mają fatalne audio tzn że głos nie jest taki czysty jak z normalnego radia

[ Dodano: 07-01-2012, 20:20 ]
a skąd kupiłeś swojego Turbiaka

JKmotors 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-01-2012, 13:50   

desti, witam :) . Prawdę mówiąc nie wchodziłem na forum i nie czytałem nic o ogłoszeniach, po prostu po swojemu oceniłem stan techniczny, i kupiłem. W miejscowości Duszniki Zdrój :) . Oczywiście opiszę go dokładnie w odpowiednim dziale, ale muszę go doprowadzić najpierw do ładu i zrobić kilka zdjęć. Dzięki za pomoc! "pomuk" poleciał :wink:

Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Wysłany: 08-01-2012, 20:02   

desti napisał/a:
1 Aluminiowe czy też raczej stalowe nakładki były montowane fabrycznie, ale jeśli nie masz to w lancer ma niemal identyczne
2 Fabrycznie nie wychodziły one z radiem 2din spora część nawet nie posiadała radia, jeśli chcesz sobie założyć radio 2Din to po prostu wycinasz brzeszczotem tą półeczkę i po sprawie jak kupujesz radio 2 din to kup przy okazji ramke maskującą. Radio 2Dinowe wygląda zdecydowanie atrakcyjniej w aucie jeżeli jest to radio z navigacją i dvd przy okazji to załóż sobie dodatkowo kamerę cofania jest przydatna zwłaszcza że ciężko jest oceniać odległość przez tyną szybę. Jak zamontujesz to pochwal się co masz za model i odczucia.
Słyszałem że podobno chińskie wytwory jeśli chodzi o radio to mają fatalne audio tzn że głos nie jest taki czysty jak z normalnego radia

[ Dodano: 07-01-2012, 20:20 ]
a skąd kupiłeś swojego Turbiaka

hej, radyjka 2DIN byly dostepne rowniez w autach z salonu, tzw. pakiet Alpine, i nie wydaje mi sie, zeby w ASO cieli "półeczke" zeby to to wstawic. No chyba ze cieli i wstawiali maskownice.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 08-01-2012, 21:51   

Znalazłem też takie zdjęcie:
http://carphotos.cardomai...00033_large.jpg
w tekście autor pisze że to jest fabryczne radio 2 din http://www.cardomain.com/...bishi-outlander
Może wersje amerykańskie czy australijskie miały taki bajer fabrycznie

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 09-01-2012, 08:46   

Ja mam 2din. Zdjęcie jest chyba w moim temacie w "Moich miśkach".
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

JKmotors 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-02-2012, 14:26   

Dzięki wszystkim za pomoc ("pomuki" poleciały) :) .
Nie pisałem tyle czasu, bo sprawa trochę została wstrzymana, ale ostatecznie wczoraj zamówiłem radio :) . Będe informować tutaj jak się sprawy mają z wycinaniem, etc.
macia, dzięki za zdjęcia, prezentuje się bardzo fajnie.
Właśnie się zbieram w sobie, żeby też coś o swoim napisać. Zrobiłem ostatnio pełen przegląda zawieszenia, wymieniłem wahacze, tuleje, i jadę dojść do ładu z instalacją gazową w poniedziałek. Wreszcie misiek będzie w takim stanie, w jakim powinien być zawsze, poprzedni właściciel troszkę go zaniedbał.

Thx za pomoc!

tomikraknh 
Nowy Forumowicz

Auto: honda crv,Acura , Out1,
Wysłany: 31-05-2017, 21:56   

WItam
podepnę się
ponieważ wiedze nt radia mam cieniutką tak pozwolę zapytać w tym temacie .
Czy radio 2din to jest standard czyli dlugość ,szerokość wysokośc jeden wymiar ?
ewentualnie czy ktoś mógłby polecić jakiś model w granicach 1000-1300 zł najważniejsze
z navigacja, oraz obsługa płyt cd
w cr-v mam coś takiego opcja z kamerą cofania ,przy czym o ile z navi jestem zadowolony tak nie posiada niestety wejścia na płyty cd oraz jadąc w dalszą trase radio gubi zasięg

http://allegro.pl/radio-s...6813086443.html

pozdrawiam i prosze o info

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 31-05-2017, 22:07   

tomikraknh, napisz PW do Roberta farmacon przerabiał ostatnio temat montażu 2DIN i oglądałem to na żywo i super siadło moim zdaniem. Radio działa jak trzeba, navi i kamera też.

Możesz o tym przeczytać w jego wątku:
http://forum.mitsumaniaki...ic.php?t=100947
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

piotrgarwolin 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1,8d 300K 4WD 15r
Wysłany: 12-10-2017, 17:27   [I 2.0T] radio z ASX

Witam Wszystkich
jako że stałem sie włascicielem 2.0TURBO 05r , mam pytanko
Czy bawił sie ktoś w instalowanie i montaż takiego jak w linku radia z nowszych wersji mitsubishi
http://allegro.pl/radio-n...6992948415.html

Czy da sie to uruchomić w Outku I gen ?

EDIT:
Przenoszę do odpowiedniego działu.
Ostatnio zmieniony przez Bzyk_R1 12-10-2017, 20:17, w całości zmieniany 1 raz  

nahar 
Forumowicz

Auto: Skoda Superb II FL 2.0 TDI
Wysłany: 24-10-2017, 20:41   

Nie znalazłem nic o pasku wieloklinowym. Mam GATES niby nowy ale strasznie wyje (po wymianie rozrządu moim zdaniem to się zaczęło).
Jakie paski wrzucają oryginalnie? Bo po nr MN128695 to w sumie sporo do wyboru, GATES najdroższy prawie.

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 24-10-2017, 20:54   

nahar napisał/a:
Mam GATES niby nowy ale strasznie wyje

może pompa od wspomagania wyje

nahar 
Forumowicz

Auto: Skoda Superb II FL 2.0 TDI
Wysłany: 24-10-2017, 22:40   

Mhm, może, ale oglądali to mechanicy i raczej pasek/rolki. Pompa to zwykle wyje jak skręcisz koła na maksa (tak mi się wydaje).

Odpowiedz do tematu