|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
odbior nowego L200 |
Autor |
Wiadomość |
gremisiek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2007, 11:26 odbior nowego L200
|
|
|
Witam Wszystkich,
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Dzisiaj po poludniu odbierm moje L200 Instyle (po 3 miesiacach oczekiwan) i juz nie mysle o niczym innym. Poniewaz jest jest to moj pierwszy samochod kupiony w salonie, a do tego terenowy (do tej pory VW Passat) mam pytanie odnosnie docierania takiego samochodu. Czy sa jakies specjalne wymogi, czy autko jest dotarte i moze od razu "dostawac"? Teraz mam 136KM ale za tydzien montuje chipa (w salonie powiedzieli mi ze musze najpier zrobic pare kilometrow (1000km) bez chipa. Przepraszam za tak podstawowy brak wiedzy.
Pzdr
Greg |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2007, 14:00
|
|
|
Witaj:) Co do docierania to wydaje mi się że na początku nie można przesadzić z obrotami. Zazdroszczę Ci. Nie ma to jak odebrać pachnące nowe auto z salonu...
No i zapraszam na podforum małopolskie!! Musisz wpaść na spota i pochwalić się nowym nabytkiem:) |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2007, 14:10
|
|
|
ja tam nigdy nie docieralem nowego samochodu, staralem sie tylko nie wchodzic na czerwone pole, zreszta teraz wszystkie samochody wyjezdzajace z fabryki sa juz dotarte.
ja bym normalnie jezdzil i glowy sobie tym nie zwracal. |
|
|
|
 |
gremisiek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2007, 15:01
|
|
|
dzięki za komentarze. nie będę więc się tym specjalnie przejmował, oczywiście w granicach rozsądku. Jak odbiorę to wrzucę pare fotek mojego miśka (jeszcze jakieś 2 godz do odbioru) . |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27-04-2007, 17:33
|
|
|
gratuluje!
i zapraszamy na najblizszy zlot w Krakowie (w ta niedziele)
pozdr. |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2007, 17:56
|
|
|
Przestrzegac normalnych zasad uzytkowania auta. Nie dawac w palnik na dzien dobry, zreszta w L200 wyraznie slychac ze silnik jeszcze sie nierozgrzal i jak dales w palnik daj czas turbinie na ochlodzenie sie. Reszta normalka |
|
|
|
 |
Axer [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2007, 20:08
|
|
|
Nie wiem dla czego powiedzieli ci że najpierw musisz zrobić 1000 km a później zamontują czipa, ja odebrałem Intense z czipem,,,, naturalnie że na początku misio żaru nie dostał i fakt słychac i to wyrażnie różnicę w pracy zimnego a ciepłego silnika. daj mu odetchnąć jakieś tysiąc km i będzie dobrze, tak na marginesie, ja po 3 k, wymieniłem olej, nie ma takiego obowiązku ale z doświadczenia nabytego w eksploatacji TIRków wiem że warto. |
|
|
|
 |
gremisiek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2007, 17:06
|
|
|
Sorry za pozna odpowiedz ale dopiero wrocilem z weekendu. Dzieki jeszcze raz za wasze uwagi. Przejachalem 1500km i musze powiedziec, ze furka jest naprawde klasa (juz bym nie wrocil do VW Passat). Dla informacji srednie spalanie (136KM) pierwszy zbiornik 9.5L/100km, drugi 8.8L/100km, wiec super. Ciekawe jak bedzie po chipowaniu. Dzisiaj dzownilem do serwisu, zeby sie umowic na chipowanie i teraz powiedzieli mi, ze dopiero po 2000km powinno sie montowac chipa.
[ Dodano: 07-05-2007, 17:33 ]
Pytanie do CarloGT, gdzie i kiedy odbedzie sie nastepny zlot w Krakowie?
Z gory dziekuje
Pozdrawiam
Greg |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa