|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
stabilizator |
Autor |
Wiadomość |
zbychu74
Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer 2,0 kombi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Sty 2016 Posty: 603 Skąd: tuchola
|
Wysłany: 02-06-2017, 18:41 stabilizator
|
|
|
Witam
Otóż dzisiaj chciałem dokręcić łącznik stabilizatora przód bo był trochę luz,ale jak to w japońcach nie jest to takie proste no i się wkurzyłem i go wyciąłem bo to mniej roboty niż dokręcenie starego i na tę chwilę jeżdżę bez.
Jutro jadę na geometrię przodu i zastanawiam się czy brak łącznika wpływa na geometrię.
Co o tym myślicie? |
_________________ zbychu74 |
|
|
|
 |
grzeszek85
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer1,6 VII Sport
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lis 2011 Posty: 14 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 02-06-2017, 21:16
|
|
|
Witaj.
zbychu74, o roli stabilizatora w samochodzie można poczytać w sieci. Brak łącznika nie wpływa na geometrię zawieszenia pojazdu jeżeli koła masz na wprost. Jednak jego brak wpływa na bezpieczeństwo jazdy po łuku, auto bardziej się pochyla na zakrętach. Z tego co się orientuję taki nowy łącznik nie jest drogi. |
|
|
|
 |
zbychu74
Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer 2,0 kombi
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Sty 2016 Posty: 603 Skąd: tuchola
|
Wysłany: 02-06-2017, 21:33
|
|
|
grzeszek85 napisał/a: | Witaj.
zbychu74, o roli stabilizatora w samochodzie można poczytać w sieci. Brak łącznika nie wpływa na geometrię zawieszenia pojazdu jeżeli koła masz na wprost. Jednak jego brak wpływa na bezpieczeństwo jazdy po łuku, auto bardziej się pochyla na zakrętach. Z tego co się orientuję taki nowy łącznik nie jest drogi. |
Chodzi o to ,że wymieniałem końcówki drążków i geometrię mam jutro rano,a stabilizator dotrze do mnie po południu. |
_________________ zbychu74 |
|
|
|
 |
|
|