|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ASX 2017 kilka pytań |
Autor |
Wiadomość |
GMMalin
Nowy Forumowicz Grzegorz M.
Auto: DS5 ; będzie ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-06-2017, 11:31 ASX 2017 kilka pytań
|
|
|
Cześć, raczej już jesteśmy zdecydowani na asx ... w sumie auto którego jeszcze tydzień temu nie brałem pod uwagę, głównie oscylowałem gdzieś w segment francuskich bo sam jeżdżę DS5 a małżonka P 308 który właśnie idzie do wymiany. Ale nie o tym... Samochód się podoba, egzemplarz który znalazłem jest testowym ale ma tylko 1200km przebiegu - w jedynym właściwym kolorze białej perły, ten z wyposażeniem Navi Intense Plus 1,6 benzyna i myślę że w fajnej cenie 73tys brutto. Raczej zdecydowani znaczy że w środę lub przyszły poniedziałek odbieramy. Czekamy tylko aż do salonu dojedzie nowy egzemplarz pokazowy. Moja druga połowa głównie porusza się na dystansie praca - przedszkole - zakupy, miesięcznie nie robi więcej niż 1000km
W związku z tym mam kilka pytań do Was jako użytkowników
- z tego co słyszałem, czytałem poradzili sobie z problemem z wyciszeniem auta - sam jeżdżąc w cyklu miejskim nie zauważyłem jakiegoś wielkiego hałasu a na codzień użytkuję ds5 które jest baaardzo ciche w środku.
- wygoda foteli w dłuższych podróżach, wyjeżdżamy na wakacje i do pokonania jest nie dużo ale jakieś 1300km podzielone na dwa czyli po 650km w ciągu jednego dnia ( Chorwacja ) ... małżonka upiera się żeby jechać nowym, chce się nacieszyć ... ja wolę swojego citroena ds'a , aspekt ekonomiczny jest porównywalny - mój pali jakieś 8,5-9 l/ON na 100km jedziemy jak zwykle na dwa auta ze znajomymi i z doświadczenia wiem że prędkości przelotowe nawet na autostradzie nie przekraczają 140km/h
na dzień dzisiejszy tyle jak pojawią się inne to będę pytał. Dzięki. |
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 05-06-2017, 19:03 Re: ASX 2017 kilka pytań
|
|
|
GMMalin napisał/a: |
- z tego co słyszałem, czytałem poradzili sobie z problemem z wyciszeniem auta - sam jeżdżąc w cyklu miejskim nie zauważyłem jakiegoś wielkiego hałasu a na codzień użytkuję ds5 które jest baaardzo ciche w środku. |
ASX praktycznie nie jest wyciszony, jest bardzo lekki, co sprzyja relacji mocy do masy i zużycia paliwa, ale przez to szczególnie powyżej 80 km/h robi się nie przyjemnie głośno. Można auto wyciszyć dodatkowo
Cytat: | wygoda foteli w dłuższych podróżach, wyjeżdżamy na wakacje i do pokonania jest nie dużo ale jakieś 1300km podzielone na dwa czyli po 650km w ciągu jednego dnia ( Chorwacja ) ... małżonka upiera się żeby jechać nowym, chce się nacieszyć ... ja wolę swojego citroena ds'a , aspekt ekonomiczny jest porównywalny - mój pali jakieś 8,5-9 l/ON na 100km jedziemy jak zwykle na dwa auta ze znajomymi i z doświadczenia wiem że prędkości przelotowe nawet na autostradzie nie przekraczają 140km/h |
Odradzam ASX na tak długą trasę jam macie ds5 w dieslu. Fotele przenie są w w miarę ok , al ASX w benzynie przy prędkościach autostradowych jest głośny (m.in. brak 6 biegu), zużywa dużo paliwa, najgorsze jest jednak to, że silnik jest stosunkowo słaby i ciężko nim wyprzedzać inne auta |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
GMMalin
Nowy Forumowicz Grzegorz M.
Auto: DS5 ; będzie ASX
|