[CS3A 1.6] Kierunkowskazy dziwne objawy oraz światla mijania |
Autor |
Wiadomość |
dskora.rat
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VII 1.6 05r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2017, 15:57 [CS3A 1.6] Kierunkowskazy dziwne objawy oraz światla mijania
|
|
|
Podczas jazdy potrafią przestać działać kierunki. Zauważyłem że jak zostawię włączone to po jakimś czasie zaskoczą i się odpala. Aby przyspieszyć działanie kierunków wystarczy zgasil zapłon i na nowo odpalić auto. Wtedy odrazu działają. Najlepsze jest to że jeżeli nie chcą działać kierunki to po włączeniu awaryjnych one mrygaja bez problemu. Pojawił się też problem ze światłami mijania . Gasły po otwarciu drzwi i przekręceniu kluczyka w pozycje off. Teraz gasną odrazu po przekroczeniu kluczyka. Mało tego jak odpale wycieraczki pojawia się krótki błysk świateł mijania. |
Ostatnio zmieniony przez dskora.rat 05-06-2017, 20:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
leoluke
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 2006
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2017 Posty: 108 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 30-05-2017, 22:38
|
|
|
Sprawdź, czy nie masz wilgoci w skrzynce z bezpiecznikami. Na Twoim miejscu sprawdziłbym, które bezpieczniki odpowiadają za światła i podmienił je z innymi (o takich samych parametrach), żeby zobaczyć, czy to tam należy szukać problemu. |
|
|
|
 |
dskora.rat
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-06-2017, 19:18 Kierunkowskazy dziwne objawy oraz światla mijania
|
|
|
leoluke napisał/a: | Sprawdź, czy nie masz wilgoci w skrzynce z bezpiecznikami. Na Twoim miejscu sprawdziłbym, które bezpieczniki odpowiadają za światła i podmienił je z innymi (o takich samych parametrach), żeby zobaczyć, czy to tam należy szukać problemu. |
Bezpieczniki ok wymieniłem to coś zielone (foto)z przekaznikami. Wszystkie tropy prowadzą do tej brązowej skrzynki za bezpiecznik amit w aucie. Tylko nie bardzo wiem co to jest i można to od tak sobie wymienić na inne o takim samym symbolu
foto1
foto2 |
Ostatnio zmieniony przez dskora.rat 05-06-2017, 20:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-06-2017, 19:35
|
|
|
Za problemy z kierunkami może odpowiadać włącznik świateł awaryjnych. |
|
|
|
 |
dskora.rat
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-06-2017, 20:13
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Za problemy z kierunkami może odpowiadać włącznik świateł awaryjnych. |
Raczej napewno nic tu nie mają awaryjne. Bo gdy kierunki niedziałają to awaryjne zawsze dzialaja |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-06-2017, 20:51
|
|
|
Zasilanie idące z przełącznika kierunkowskazów do lamp idzie przez przełącznik awaryjnych. Po włączeniu awaryjnych przełącznik awaryjnych rozłącza przewody idące z przełącznika kierunkowskazów i jednocześnie złącza przewody idące do wszystkich lamp z przerywaczem. Kiedy jest coś nie tak ze stykami lub mechanizmem tego przełącznika to też mogą być problemy z kierunkowskazami. |
|
|
|
 |
dskora.rat
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-06-2017, 18:43
|
|
|
Ozdrowienie kierunków nastąpiło po wymianie manetki kierunkowskazów. Światła ozdrowiła wymiana brązowej skrzynki za bezpiecznikami w kabinie. Tak samo oświetlenie wnętrza z podsufitki zaczęło gadać ja wymieniłem owa skrzynke |
|
|
|
 |
|