|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pytanie o tabliczkę znamionową w Pajero IV |
Autor |
Wiadomość |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-06-2017, 16:39
|
|
|
Ja miałem w leasingu wersje arabską sprowadzoną z Dubaju nie było problemu najmniejszego. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Birkhof
Forumowicz
Auto: Lancer '08
|
Wysłany: 22-06-2017, 16:45
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Ja miałem w leasingu wersje arabską sprowadzoną z Dubaju nie było problemu najmniejszego. |
Hmm, a jaki leasingodawca?
Tabliczkę miałeś z wagami czy bez? (taka jak wrzuciłem kilka postów wyżej)
wiem od SKP bezpośrednio, że z przeglądami nie będzie problemu bo nie sprawdzają tej tabliczki po kątem mas, tylko pod kątem tego czy jest vin i czy jest tabliczka znamionowa producenta.
Pozdrawiam
Edit:
Daję znać jak się skończyło. Finalnie nie udało się załatwić leasingu. Po rozmowie z SKP i OSKP i wizytach osobistych tam dowiedziałem się, że auto powinno przy sprowadzeniu do PL dostać na pierwszym badaniu technicznym negatywa i powinno się w Wydziale Komunikacji złożyć wniosek o pozwolenie wyrobienia zastępczej tabliczki znamionowej. A tutaj ewidentnie ktoś nie sprawdził tabliczki (bądź nie miał okazji) i dał ok, auto zarejestrowano i teraz WK mówi - sorry, my nic nie możemy. OSKP mówi że mogą tylko wyrobić taką tabliczkę jeśli będą mieli pismo z WK. Sprzedawca mówi, że wszystko jest ok. SKP mówi - przeglądu następnego jak ktoś sprawdzi to Pan nie dostanie - więc zrezygnowałem z zakupu, nie mam czasu na bujanie się potem z tym tematem
[ Dodano: 05-07-2017, 17:29 ]
zbyszekm2 napisał/a: | Ja miałem w leasingu wersje arabską sprowadzoną z Dubaju nie było problemu najmniejszego. |
Może miałeś prawidłowe tabliczki. Tutaj chodziło o to co jest na tabliczce, a nie o kraj pochodzenia |
|
|
|
 |
Olin1
Nowy Forumowicz
Auto: P IV
|
Wysłany: 06-07-2017, 23:10
|
|
|
W moim arabie tez brak takiej tabliczki z masami ale jeszcze nikt sie nie przyczepil na przegladzie. |
|
|
|
 |
Birkhof
Forumowicz
Auto: Lancer '08
|
Wysłany: 07-07-2017, 00:12
|
|
|
Olin1 napisał/a: | W moim arabie tez brak takiej tabliczki z masami ale jeszcze nikt sie nie przyczepil na przegladzie. | .
Hehe, no to oby tak dalej!
To co powiedziała mi osoba z SKP "off the record" : "Jak będzie jakiś służbista to Ci nie podbije, ale generalnie to mało kto na to zwraca uwagę - rutyna, no i żaden wpływ na niebezpieczeństwo".
Jak widać diagnosta też człowiek
Pozdr, PM |
|
|
|
 |
|
|