|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] Zła pompa wspomagania do 2,5? |
Autor |
Wiadomość |
tirol2403
Forumowicz
Auto: galant 2,5 v6, elegance, 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-07-2017, 17:49 [EAxx] Zła pompa wspomagania do 2,5?
|
|
|
Witam
Kupiłem jakiś czas temu na allegro jedyną sztukę pompy wspomagania używkę do mojego gala 2,5 po lifcie. Gdy przyszło do wymiany okazało się że ta kupiona ma inne koło pasowe z 5 rowkami gdzie moja stara ma 6 rowków. Na zdjęciach wygląda to tak:
Na pierwszym zdjęciu na 1 planie moja stara na drugim zdjęciu kupiona
Macie jakieś pomysły do jakiego silnika jest ta pompa? A może do mojego taka będzie w jakiś sposób pasować? :O. Proszę o pomoc. Dodzwonić się nie mogę do sprzedawcy bo już po godzinach, więc dopiero w poniedziałek bym coś wyjaśnił...
Dla porównania wrzucam link z aukcją z której kupiłem, ewidentnie to nie ta pompa
klik |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-07-2017, 21:00
|
|
|
Odczytaj symbole z pompy |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-07-2017, 21:48
|
|
|
koło pasowe można zamienić - z całym wałkiem
na końcu wirnika (pod tą obudową) jest drucik sprężysty, który jak wyciągniesz, to zdemontujesz wirnik z kołem pasowym i możesz przełożyć |
|
|
|
 |
tirol2403
Forumowicz
Auto: galant 2,5 v6, elegance, 2002
|
Wysłany: 15-07-2017, 12:03
|
|
|
Z tego co patrzyłem to tylko jest napisane na niej KYB i więcej oznaczeń nie widziałem :O albo ze starości się zniszczyły :O.
Chyba jednak wole nie kombinować i zwrócić sprzedawcy to co przyszło, bo reklamacja to jak nic...
A nie wiecie może czy pompy wsp. się regeneruje? Wszystkie by się do tego kwalifikowały? Moja to buczy, huczy, wyje, harczy, tyle z objawów |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 15-07-2017, 12:22
|
|
|
tirol2403 napisał/a: | A nie wiecie może czy pompy wsp. się regeneruje |
Wiemy. Regeneruje się.
Tu masz pierwszy wynik z Google
http://kostrzewski.radom.pl/ukladkier,13,30 |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-07-2017, 20:47
|
|
|
Tak, niektóre łatwiej (gdy mają normalne łożyska) a niektóre trudniej bo nie mają tradycyjnych łożysk tylko tulejki w których wirnik się kręci. |
|
|
|
 |
|
|