Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki napęd 4x4 ma Space Runner?
Autor Wiadomość
georg_drugi 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Runner 1,8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-12-2010, 00:44   

bladerunner napisał/a:

Mam też offtopicowe pytanie do użytkowników: czy są problemy (i jak duże) z napędem na 4 łapy w wagonach?

W moim Foresterze nic się nie działo poza chłodnicą (zrobiłem odlew aluminiowy), a mam go od prawie trzech lat. Padł mi też lewy przedni przegub, bo nie dopilnowałem osłony i dzięki napędowi 4x4 mogłem bez problemu dojechać do mechaniora. W Peugeocie 405 jak padl przegub to tylko hol pozostał :? .
Pozdrawiam

szamcio11 
Forumowicz

Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Wysłany: 20-12-2010, 09:38   

w okresie 4 lat użytkowania swojego Wagona, poza wymianą płynów w przekładniach i uszczelnienia wyjścia z transferu na samym początku, nie miałem żadnych kłopotów, napraw itp układu 4x4.
Trzeba tylko pamiętać, że z tyłu są tarcze a nie bębny, inny hamulec ręczny, i inny ukłąd wydechowy.
Reszta jak w jednej ośce

zibi1974 
Nowy Forumowicz
rrt

Auto: santamo 4x4
Wysłany: 09-06-2016, 00:42   

Witam wszystkich, właśnie zakupilem santamo bliźniaka Space wagon 4x4, i mam pytanie odnośnie napędu. Wymieniam podpory walu i spróbowałem przejechać się bez walu napędowego, bylem przekonany ze samochód ma podstawowy przedni napęd a dolanczany jest tylny. Niestety autko nie jedzie, tzn da się jechac ale od 0-40 km rozpędza sue minutę, jedzie sue tak jak na pól sprzęgle. Nawet gdyby byl główny tylny napęd to sprzęgło wiskotyczne powinno przerzucić całą moc ba kola przednie. Czy cos jest nie tak? To moje pierwsze 4x4 i nie mam pojęcia co sprawdzić.

patrycjuszek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Wysłany: 13-06-2016, 11:38   

Masz napęd full time awd. Czyli stały 4x4. Z tyłu dyfer masz chyba z LSD i dlatego nie jedzie.

mem89 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsu
Wysłany: 23-07-2017, 15:38   

Odgrzewam temat.
A co się stanie po odpięciu pół osi z przodu. Czy mechanizm zachowa się w identyczny sposób jak u kolegi = auto w przedziale 0-40 będzie rozpędzać się minutę?

edit:
Czy są różne wersje dyfra do tego modelu?
Chodzi mi o te 4x4 z jednostka napędową 4g93?
Czy tu sytuacja wygląda jak z 4g63T w gsx, że dyfry były montowane 22 i 23 spin?

Odpowiedz do tematu