Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:12
Box w Outlanderze II
Autor Wiadomość
Luke
[Usunięty]

Wysłany: 25-12-2007, 22:31   Box w Outlanderze II

Witam!

Jak w temacie :D jaki box do Outlandera II? Ktos ma cos takiego w swoim Misku? Moze jakies fotki...

Co powiecie o podwojnym otwieraniu?

Pozdrawiam i szerokiej....

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 25-12-2007, 22:46   

ale o co chodzi - jaki box ??

Luke
[Usunięty]

Wysłany: 25-12-2007, 22:59   

Cos takiego: http://moto.allegro.pl/it...90zl_nowy_.html

Przymierzam sie do tego modelu albo do atlantisa 780, ktory jest wiekszy i ma podwujne otwieranie.

Czekam na jakies rady, uwagi, sugestie dotyczace tego rodzaju sprzetu :D Sa to moje poczatki na forum 8) dobry dzial?

Mateusz 
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-12-2007, 12:16   

witam,
osobiscie w swoim(na swoim) poprzednim samochodzie wozilem dosc spory boks dachowy polskiej firmy. Juz za kilka miesiecy, na wiosne bede mogl podzielic sie swoimi spostrzezeniami w tym temacie, na dzis wiem, ze moj boks jest sporo wiekszy od tego do ktorego link podales( moj ma ok 280cm dlugosci) to co moge polecic to z pewnoscia obustronne otwieranie boksa.
pozdrawiam,
mateusz

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 27-12-2007, 16:52   

Ja mam właśnie taki box. Zero problemów z boxem
Ale chyba niepolecałbym Dual-Side.
Box jest tylko trochę szerszy od otwieranego na jedną stronę, więc może być problem z dostaniem się do niego z drugiej strony. Box mam zamontowany po jednej stronie dachu a i tak staję na progu, żeby swobodnie się do niego dostać. Z drugiej strony wydaje się to mało wygodne, chyba, że kupisz krótki a szeroki ;)
Thule - może coś Ci wpadnie w oko

Luke
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2007, 18:20   

Ja wlasnie wrocilem ze sklepu :D przymierzylem chyba z 7 boxow i juz wiem 8) thule atlantis 780... Niestety jeszcze musze wybrac kolor :roll: Ale dogadalem sie z gosciem zeby sciagnal czarny (jakas limitowana edycja), przymierze i juz bede wiedzial :D

Hiszpan jak sie jezdzi z takim boxem (rozumiem ze masz atlantisa 780), masz moze jakis fotki?

P.S Fajna honda :D

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 27-12-2007, 20:22   

Box to Atlantis 600 - został mi z poprzedniego samochodu (narty się mieszczą więc niezmieniam), fotek narazie nie mam - przynajmniej z boxem
Co ciekawe: w spalaniu wogóle nieodczuwam różnicy, może dlatego, że przez warunki na drodze trochę wolniej jeżdżę.
Wcześniej palił mi średnio 8/100 a teraz 7.5/100. Z boxem nic się niezmieniło i pali 7.5/100 :P

Mateusz 
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Wysłany: 12-05-2008, 22:21   

sezon otwary to i box na dachu, oto fotki:
URL=http://img228.imageshack.us/my.php?image=dscf7348mb5.jpg][/URL]

pozdrawiam,
mateusz

[ Dodano: 12-05-2008, 22:33 ]

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 19-06-2010, 11:33   

A jaki będzie najładniej wyglądał na MOII

Szadi 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 30-07-2017, 18:41   

Witajcie Forumowicze odswierzam temat z racji ze (Wakacje- Wyjazdy-obozy itp )

Zastanawiam sie nad zakupem takiego koszyka na dach jak typu z disco albo frelandera z albo wykonaniem zespawaniem go samemu . :idea:

Wybieramy sie na urlop do PL za kilka mc/y i zwykle wygladamy w poworcie jak bysmy na safari jechali . w poprzednim autku VW passat b6 mielismy2-3 poprzeczki na dach i torbe cos w stylu Boxa .

Dodam ze passatem w sedanie na dachu dalo rade sofe przetransportowac , palety i inne tego typu graty sporo logistycznie pomogl

Zastanawiam sie nad tymi dwoma propozycjami z tád pomysl o koszyku bo niechce rysowac lakieru na dachu i robic wgniecen :?: tak jak to bylo w Passku ..

C :?: o byscie doradzili :idea:

http://www.ebay.co.uk/itm...rQAAOSwfR1ZbLmI

http://www.ebay.co.uk/itm...%3D253049906529

Zakup boxa niestety odpada niemamy tyle miejsca a tego typu bagazniki by pomogly w transporcie ''gratów'' gdyz czesto zmieniamy Domy

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 30-07-2017, 21:48   

Pamiętaj że max obciążenie dachu to 80 kg, belki i bagażnik zmniejszą ładowność o jakieś 10 kg.

Szadi 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 31-07-2017, 13:45   

Komandor napisał/a:
Pamiętaj że max obciążenie dachu to 80 kg, belki i bagażnik zmniejszą ładowność o jakieś 10 kg.

Dzieki Kolego za przypomnienie :!:

W przypadku tego Koszyka waga to jakies 3,5-4kg + belki tez jakos tak wiec razem max 7-8kg

Niemam zamiaru ladowac az tyle kg ,ale jak to na wyjazdach bywa zawsze sporo chcemy Zabrac z Kraju ,w PL lepszej jakosci i taniej nie zebym byl'' Januszem'' czy cos lecz sporo osob tak robi przy okazij Pobytu w Kraju :mrgreen: oraz wiekszy wybór :oops:

Na zagranicznym forum Mitsu chwala sobie tego typu bagaznik a odradzaj ten aluminowy bo latwo sie wygina..

[ Dodano: 19-08-2017, 22:01 ]
i pochwale sie swoim nabytkiem dzis listonosz mi przytargal do domu i szybciutko zmontowalem hmm jakos no srednio jestem zadowalony no i brakuje wedug mnie te pare cm jak to w tych trophy ala .w planie mam zamiar zrobic sobie drugi taki ale nieco dluzszy

Odpowiedz do tematu