|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
M COLT 1.3(95km) 2009-lift |
Autor |
Wiadomość |
vieri3410
Nowy Forumowicz
Auto: COLT 1.3 (95km) lift 2009r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-04-2017, 20:22 M COLT 1.3(95km) 2009-lift
|
|
|
Witam wszystkich,
od miesiaca jestem 'szczesliwym' posiadaczem colciny.
Generalnie autko super ale cos mi sie z nim dzieje i nikt nie potrafi mi pomoc.Otóż...podczas ruszania słysze że cos mi zgrzyta/jarmoli z przodu.na 1 na 2 biegu czy wstecznym..wszystko jedno.zatrzymam sie,chce ruszyc jeszcze raz i juz jest ok.wyłacze silnik,odpale i ruszam ponownie i znow słychac zgrzyt i tak wkołko... robię sie sie juz glupi...nie mam pojecia co to moze byc..jedni mowia o sprzegle,skrzyni biegów..dzis nawet uslyszalem o łancuchu rozrzadu..
aa i wszystko jedno czy jest zimny czy rozgrzany silnik,efekt przy pierwszym ruszaniu po odpaleniu zawsze ten sam ..
coś ktoś ?? pomożecie ??
dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pawlik84
Mitsumaniak
Auto: Colt VII 1.3 '09
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sie 2015 Posty: 323 Skąd: Dobre Miasto
|
Wysłany: 01-08-2017, 21:46
|
|
|
Może to nie jest zgrzytanie tylko takie tyrkanie... tyk tyk tyk sprawdź czy nie slysz tego juz od 20km/h na pierwszym biegu. Jak tak to załącza się kalibruje system abs i kontrola trakcji. Ja tak mam. Zawsze na starcie silnika. Gdy odpiąłem kostke od kontroli trakcji to te tryk tryk juz nie wystepuje ale swieci kontrolka |
_________________ --
Pozdrawiam; Pawlik
Mitsubishi Colt VII, 2009 1.3, 5d. INVITE |
|
|
|
 |
|
|