Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka ESP + Kontrolka wyłączonego ESP
Autor Wiadomość
bugi_bytom 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 07'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-08-2017, 08:45   Kontrolka ESP + Kontrolka wyłączonego ESP

Cześć! Mam problem z l200 z 2007 roku. Świecą się kontrolki wyłączonego ESP, i ESP. W ASO stwierdzili po dwóch tygodniach diagnozy :axe: , że winę ponosi sterownik ABS, który jest do wymiany, a że jest zintegrowany z pompą ABS to trzeba komplet wymienić za 11tysięcy polskich złotych...

Czy ktoś się spotkał z podobną usterką? :cry:

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 16-08-2017, 15:24   

Tak, przy poluzowanej kostce czujnika doładowania. ESP + ESP OFF, po poprawieniu kostki problem zniknął.

bugi_bytom 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 07'
Wysłany: 17-08-2017, 07:46   

Po paprokach z aso, wczoraj wyskoczyły samoistnie jeszcze kontrolki hamulca ręcznego oraz abs. :( Pablo mógłbyś mi wskazać, w którym miejscu znajdę opisaną przez Ciebie kostkę?

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 18-08-2017, 17:47   

Stojąc przed otwartą maską, od silnika w górnej części, po prawej stronie wychodzi cienki (+-7mm) gumowy przewód (rurka), długość nie więcej niż 30cm. Skręca w stronę podszybia i dochodzi do czujnika, jest on na wierzchu z dobrym dostępem. Kostka odchodzi od tego czujnika w prawo.

Sorry za zagmatwane tłumaczenie, z pamięci.. ;-)

drumek 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam
Wysłany: 20-08-2017, 15:54   

Pablo poprawiłem kostkę ale nie pomogło. Masz jakiś pomysł?

Mandrol 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Wysłany: 13-09-2017, 12:47   

Kolego Drumek, ja miałem ostatnio to samo i u znajomego na kompie wyskoczyły jakieś błędy. Ale przy okazji sprawdziliśmy bezpieczniki i jeden był walnięty. Ku naszemu zdziwieniu po jego wymianie kontrolki zgasły. Znajomy był bardzo zdziwiony bo wg niego ten bezpiecznik w żaden sposób nie powinien być powiązany ze świeceniem tych kontrolek. Może to przypadek ale od tego czasu nic nie świeci a i przycisk wyłączenia trakcji też działa (przedtem w ogóle nie reagował).

Odpowiedz do tematu