|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.2 DID] Głośna praca |
Autor |
Wiadomość |
feecle
Forumowicz
Auto: Peugeot 4007 2.2HDi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2017 Posty: 62 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 17-08-2017, 16:01 [II 2.2 DID] Głośna praca
|
|
|
Mam silnik 2.2 HDi którego pracę określam jako zbyt głośną jak na silnik z obniżonym stopniem sprężania oraz innymi cechami mającymi zmniejszyć hałas i podnieść kulturę pracy. Zauważyłem także coś ciekawego. Od czasu do czasu podczas jazdy silnik nagle znacznie się wycisza. Szczególnie zauważalne podczas jazdy w mieście.
Mam teorię, że silnik wycisza się podczas wypalania FAP kiedy zmieniana jest nieco dawka paliwa albo kąt wtrysku. Ma to sens? Czy ktoś zauważył coś podobnego w swoim silniku? |
|
|
|
 |
Gotycki_Zdun
Forumowicz 177 HP 432 Nm
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI
|
Wysłany: 17-08-2017, 21:26
|
|
|
Mam 2.2 HDI i nie zauważam podobnych objawów. Jednocześnie podczas wypalania FAP spod maski dochodzi spotęgowany wentylatorami hałas. |
_________________  |
|
|
|
 |
feecle
Forumowicz
Auto: Peugeot 4007 2.2HDi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2017 Posty: 62 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 14-09-2017, 08:30
|
|
|
Udało mi się potwierdzić, że wypalanie FAP powoduje znaczne poprawienie kultury pracy. Silnik się wycisza podczas jazdy. |
|
|
|
 |
|
|