Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatek do Outlandera II Snorkel ?
Autor Wiadomość
Szadi 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 12-08-2017, 01:07   Dodatek do Outlandera II Snorkel ?

Dodatek do Outlandera II Snorkel

Witam na pewnym bliznaczym rumunskim forum widzalem fotografie jak ktos zamontowal

do Outlandera II snorkel moze to dziwne ale fajnie wyglada widzalem kiedys dacie duster z snorklem to czemu by nie miec Outlandera z takim osprzetem..mnie sie podoba tylko czy jakis wandal na osiedlu by mi nie urwal tego ..
Fotka pogladowa autora wklejona z rumunskiego forum link ponizej

http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=11248 << link do posta z fotografiami

http://www.fts4x4.com/en/...detail&aid=726# oraz tu ktos mial taki projekt

gifek 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-08-2017, 10:33   

Rozumiem, że myślisz o montażu tylko dla poprawienia walorów estetycznych?

W takiej sytuacji zdecydowanie odradzam:)
1. Koszt zakupu pewnie będzie oscylował w okolicach 1-2k zł
2. do montażu musisz wywiercić otwór w błotniku najczęściej o wielkości 5-7cm + 4 śruby montażowe.
3. mocowanie do słupka również odbywa się na blachowkręty
4. zawsze może znaleźć się żartowniś który będzie chciał sprawdzić czy na pewno dobrze go przymocowałeś...

Zmoty z tego nie zrobisz :) a w normalnych warunkach - element całkowicie nie przydatny.
OFC decyzja należy do Ciebie :)

Ja w swojej terenówce mam zrobiony snorkel z rury kanalizacyjnej fi 50, ale Tobie takiego rozwiązania nie będę rekomendował. Miłego dnia :)

Szadi 
Forumowicz

Wysłany: 16-08-2017, 21:40   

gifek napisał/a:
Rozumiem, że myślisz o montażu tylko dla poprawienia walorów estetycznych?

W takiej sytuacji zdecydowanie odradzam:)
1. Koszt zakupu pewnie będzie oscylował w okolicach 1-2k zł

4. zawsze może znaleźć się żartowniś który będzie chciał sprawdzić czy na pewno dobrze go przymocowałeś...

Zmoty z tego nie zrobisz :) a w normalnych warunkach - element całkowicie nie przydatny.
OFC decyzja należy do Ciebie :)

Nie wiem z kád ta cena 1-2k :?: :twisted: . tu zestawy widzalem po max 90£ i to takie safari a te tansze byly po 50-60 £ z przesylka juz

no a co do zartownisia w mojej okolicy no to moze sie taki na pewno zjawic bo w pasacie mi dla zarciku ukradli jedna felge.. od tak . a znajomemu tez w tej dzielnicy gwozdziem cale auto ..

Pomysle o tym montarzu snorkla chcialem zrobic outlanderka na alla off road . :) choc nie jezdze w wodzie po lusterka od tego sa disco i inne :)

ale moim zdaniem fajnie by wygladal i przyciagal wzrok;) 8)

gifek 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-08-2017, 12:43   

Szadi napisał/a:

Nie wiem z kád ta cena 1-2k :?: :twisted: . tu zestawy widzalem po max 90£ i to takie safari a te tansze byly po 50-60 £ z przesylka juz

no a co do zartownisia w mojej okolicy no to moze sie taki na pewno zjawic bo w pasacie mi dla zarciku ukradli jedna felge.. od tak . a znajomemu tez w tej dzielnicy gwozdziem cale auto ..

Pomysle o tym montarzu snorkla chcialem zrobic outlanderka na alla off road . :) choc nie jezdze w wodzie po lusterka od tego sa disco i inne :)

OK, jeżeli to jest tak niski koszt to zwracam honor :)
oryginalny snorkel safari np do Jepa kosztuje 2,1-2,4k pln dlatego zasugerowałem się tą ceną.
co do przyciągania uwagi to taka sama zaleta jak i wada ale to już według uznania.

Co do disco to nie jest auto do topienia po klamki tylko jako stojak w serwisie :badgrin:

Daj znać jaką podejmiesz decyzję i koniecznie zdjęcia w przypadku realizacji projektu.

Szadi 
Forumowicz

Wysłany: 17-08-2017, 22:10   

gifek napisał/a:
Szadi napisał/a:

OK, jeżeli to jest tak niski koszt to zwracam honor :)
oryginalny snorkel safari np do Jepa kosztuje 2,1-2,4k pln dlatego zasugerowałem się tą ceną.
co do przyciągania uwagi to taka sama zaleta jak i wada ale to już według uznania.

Co do disco to nie jest auto do topienia po klamki tylko jako stojak w serwisie :badgrin:

Daj znać jaką podejmiesz decyzję i koniecznie zdjęcia w przypadku realizacji projektu.

Pomysle o tym snorklu jeszcze.. moze podczas pobytu w PL podjade do warsztatu i mi to zalorza albo gdzies w mitsu :mrgreen: bo kusi mnie taki gadzet ;]
Widzalem na zlotach kilka disco w Pl i tu w irlandi i smigaly w blotku i wodzie fakt lubia sie psuc ale jak kazde auta..

Odpowiedz do tematu