Ukryty wyłącznik |
Autor |
Wiadomość |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 25-08-2017, 21:32 Ukryty wyłącznik
|
|
|
Koledzy mam pytanie czy warto zainstalować dodatkowy ukryty wyłącznik. Pytanie dosyć naiwne bo gdybym wiedział że się przewrócę to bym sobie usiadł itp. Chodzi mi o zasadność zrobienia takiego zabezpieczenia w ASO. Czy to nie jest robione zbyt sztancowo w wiadomych miejscach czy lepiej zlecić to komuś z zewnątrz. Problemem jest też że Asx jest na gwarancji |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 25-08-2017, 21:41
|
|
|
Zamiast włącznika można pod tapicerką zamontować kontaktron wyzwalany magnesem. Każde takie dodatkowe zabezpieczenie to dodatkowe utrudnienie dla złodzieja amatora. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 26-08-2017, 04:24
|
|
|
Ukryty wylacznik owszem ale z alarmem - powod - jak nie masz alarmu to po wlamie zrobia w aucie co chca.
ASO zalozenie zaleznie od serwisu - przy czym nie trzeba jechac do ASO bezposrednio miec na gwarancji auto |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 26-08-2017, 14:46
|
|
|
Mam tylko trochę wątpliwości czy ASO nie robi takich rzeczy po najmniejszej linii i wszyscy "zainteresowani" wiedzą gdzie szukać. Dyplomatyczna odpowiedź ASO że można poza ich stacjami też to zlecić. Ale gdy coś się kiedyś z samochodem stało to mogliby doszukać się że była ingerencja osoby nieuprawnionej przez nich. W którymś forum czytałem że mam dobre autocasco i niczym się nie przejmuję. Ja też mam chyba dobre ubezpieczenie ale wolę nie sprawdzać swojej psychiki że ktoś jakiś cwaniacki koleś czyjąś własność ma głęboko schowane. Reasumując proszę o podpowiedź w ASO czy poza nim. |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
|