|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Prośba o instrukcje dotyczące wymiany lusterka |
Autor |
Wiadomość |
kick_s
Nowy Forumowicz Kick_s
Auto: Outlander II Facelift
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-09-2017, 09:12 [II 2.0 DID] Prośba o instrukcje dotyczące wymiany lusterka
|
|
|
Witam wszystkich klubowiczów,
jeśli temat był już poruszany na forum to bardzo proszę o przesłanie link'a (niestety nie udało mi się do niego dotrzeć).
Mam aktualnie uszkodzone lusterko lewe w moim Outlander'ze II po FL z 2010 r. Nie działa składanie lusterka, najprawdopodobniej uszkodzony jest mechanizm.
O ile dobrze kojarzę jest to lusterko 9PIN (podgrzewane, sterowane, składane). Planuje zakup używanego lusterka na allegro/olx (jeśli macie informacje, że ktoś ma takie lusterko na sprzedaż bardzo proszę o wiadomość). W związku z tym, że moje ASO zarobiło już na mnie wystarczająco dużo chciałbym wymienić je sam.
Wersja wyposażenia mojego Mitsu to chyba INSTYLE PLUS NAVI. W związku z tym w miejscu mocowania lusterka jest głośniczek rockford temat może być utrudniony.
Byłbym bardzo wdzięczny za informacje jak krok po kroku dokonać przeszczepu oraz czy lakierowana obudowa jest elementem, który można wymienić.
Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
jurellas
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
|
Wysłany: 14-09-2017, 19:35
|
|
|
Na początku roku przerabiałem ten temat. Należy zacząc od delikatnego podważenia głośniczka z obu stron tak żeby wyskoczył z jednego czy dwóch plastikowych trzpieni,ukażą się wtedy trzy śrubki na 10 klucz,nie pamiętam dokładnie czy czasem ta dolna śrubka była dopiero dostępna po zdemontowaniu boczka drzwi. W zasadzie wszystko odkręcasz dośc intuicyjnie,wymiana lakierowanej osłony wymaga rozebranie niemal całego lusterka bo jest na zatrzaskach i trzeba delikatnie odchylac owe zatrzaski bo może odleciec. Generalna zasada nic na siłę. Pamiętam że ktoś tu posyłał manuala w tym temacie gdzieś,chyba słabo szukałeś :-/ Zamów lusterko z tą samą ilością przewodów. |
_________________ 126p,Zastava,126p,Golf,126p,Wartburg,125p,Polonez,Taunus,Punto,Croma,Vectra,Astra,Frontera,Audi,Jimny,Outlander 1986-20015 Zabudowa miśka - http://forum.karawaning.p...-nasza-salonka/ |
|
|
|
 |
mkrawcz1
Mitsumaniak 01975/KMM

Auto: CY3A/CW8W
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2009 Posty: 257 Skąd: Wa-wa Wilanów
|
Wysłany: 15-09-2017, 13:25
|
|
|
http://faq.out-club.ru/do...10/index_M1.htm
51 -EXTERIOR > OUTSIDE MIRROR > OUTSIDE MIRROR > DOOR MIRROR REMOVAL AND INSTALLATION |
_________________ Mitsubishi Outlander II INSTYLE 2.0 DiD 4x4 (2016-)
Mitsubishi Lancer INTENSE sedan 1,8 MIVEC (2009-) |
|
|
|
 |
|
|