|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujniki/kontrolki napędów [3.5 v6] |
Autor |
Wiadomość |
Davy
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 3.5 DOHC24 94'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-09-2017, 20:51 Czujniki/kontrolki napędów [3.5 v6]
|
|
|
Witam,
Na początku jako że jest moj to pierwszy post witam wszystkich i mam nadzieje że otrzymam pomoc.
Jestem szczęśliwym/nieszczęślim posiadaczem Pajero II w wersji 3.5 v6. Auto po remoncie silnika. Ze wzgledu na ORGINALNA rame bez łat, bez rdzy kupione przeze mnie.
Mam problem z reduktorem- ogólnie wszystko działa, napedy są.
Natomiast nie dzialaja mi kontrolki na desce od dopinania napędu przód. Tył świeci, blokada świeci.
Z tego co zdążyłem rozebrać i zauważyć jest 5 czujników. Jak one są powiązane z napedami, szukałem schematów od III jest pełno natomiast od II nie znalazłem. Co sprawdzić, w jaki sposób. Gdzie moze być przyczyna. Licznik działa (żarówki) sprawdzone w innym Pajero.
[ Dodano: 03-10-2017, 09:10 ]
Elektrozaworki sprawne.
Natomiast udało mi się zrobić tak że kontrolki napędu przód zaczęły świecić podczas dopinania napędu 4x4 natomiast migają. Sprawdzałem przedni most- napęd fizycznie się zapina. Czujnik na przednik moście też jest sprawny (podmieniony z innego pajero). Wychodzi na to że któryś czujnik na reduktorze wariuje. Jest ich 5. Nie wiem który odpowiedzialny jest za pokazywanie przedniego połączenia. Dojście jest fatalne, tutaj podmiana nie wchodzi w grę. Jakiś pomysł? |
|
|
|
 |
tomekr
Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 automat
|
Wysłany: 04-10-2017, 09:38
|
|
|
Nie wiem jak to wygląda w PII ( w moim akurat to działało bez problemu) ale w Sporcie ustalałem wszystko za pomocą schematów. Myślałem, że jest tych czujników więcej a są tylko dwa, od napędu 4x4 i od biegu wstecznego. Do Sporta znalazłem trochę schematów na forum ale dużo też korzystam z ruskiej strony, japancars.ru, wpisujesz nr vin auta i masz schematy swojego wozu. W Sporcie te czujniki da się wydobyć bez opuszczania reduktora ale jogę trzeba poćwiczyć. |
|
|
|
 |
Davy
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 3.5 DOHC24 94'
|
Wysłany: 05-10-2017, 09:29
|
|
|
Zrobiłem. Wszystko działa jak należy. Sam doszedłem do wszystkiego. Z moich obserwacji wynikało że 2 czujniki miały przerwę na kablu bądź też były zastane.
Obcięte, wyciągnięte, rozruszane, zrobione nowe kable i wszystko działa
W razie podobnych problemów, PM postaram się jakoś pomóc |
|
|
|
 |
|
|