|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z34A 1.3]Wymiana klocków |
Autor |
Wiadomość |
xantos
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 2012
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-09-2017, 09:40 [Z34A 1.3]Wymiana klocków
|
|
|
Cześć.
Czy wymieniał ktoś z was samodzielnie klocki w colt'cie? Ostatnio wymieniałem tarcze i klocki i zdziwiło mnie, że nie było blaszek ślizgowych w jarzmie. Poprzednio klocki wymieniało ASO, teraz kupiłem klocki i tarcze ATE i miały tylko śruby, blaszkę alarmującą o zużyciu klocka i blaszki na plecy klocka.
Szukałem w katalogach i sklepach i wychodzi na to, że nie ma w tych jarzmach blaszek ślizgowych.
Do montażu użyłem ATE plastilube w miejsce łączenia klocka z jarzmem i w miejsce łączenia klocka z zaciskiem. Jarzmo musiałem mocno doczyścić bo klocek nie chciał wejść. Po wyczyszczeniu i przesmarowaniu, klocek wszedł ale nie chodzi tak jak w innych zaciskach, gdzie są blaszki ślizgowe
Problem w tym, że jak auto postoi na deszczu to potem klocki piszczą niemiłosiernie. Nie wiem teraz czy bardziej je przesmarować czy jarzmo było za słabo doczyszczone? |
|
|
|
 |
artpla1978
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 MIVEC 6 AT
|
Wysłany: 27-09-2017, 21:02
|
|
|
w Colcie nie ma blaszek ślizgowych w swoim wymieniłem ostatnio same klocki (TRW) oczyściłem dokładnie jarzmo ( tak żeby klocek swobodnie się w nim poruszał, ale nie można przesadzić z czyszczeniem bo będzie pukał )- nie stosowałem żadnego "plastilube"- tylko dokładnie odtłuściłem tarcze benzyną ekstrakcyjną- nic nie piszczy i nie stuka . Warto przy okazji zdjąć i przeczyścić bębny z tyłu |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

Auto: colt 1.3 2009r
|
Wysłany: 06-10-2017, 08:54
|
|
|
xantos napisał/a: | Problem w tym, że jak auto postoi na deszczu to potem klocki piszczą niemiłosiernie | ile czasu jezdzisz ,mogly sie nie ulozyc jeszcze ,badz ten typ ,tak będzie miał. |
|
|
|
 |
|
|