|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi colt czc - Nie działa dach |
Autor |
Wiadomość |
Ammo1243
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-10-2017, 18:43 Mitsubishi colt czc - Nie działa dach
|
|
|
Witam, przymierzam się do kupna colta cabrio, ale jest w nim problem z dachem, a mianowicie nie otwiera się, po otworzeniu samochodu wydaje sygnał dźwiękowy (piszczenie z przerwami), tak przez 5 min, po przekręceniu kluczyka od nowa zaczyna piszczeć, dach nie reaguje na żadne przyciski. Spotkał się ktoś z takim problemem, co może być uszkodzone?
Ewentualnie czy ma ktoś schemat elektryki colta |
|
|
|
 |
Pawlik84
Mitsumaniak
Auto: Colt VII 1.3 '09
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sie 2015 Posty: 323 Skąd: Dobre Miasto
|
|
|
|
 |
Ammo1243
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2017, 14:31
|
|
|
Dzięki wielkie, a wiesz może co jest przyczyną tego dachu? |
|
|
|
 |
Fighter001
Forumowicz
Auto: Colt CZC Turbo
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lip 2017 Posty: 105 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-10-2017, 15:23
|
|
|
W bagażniku masz rolete musi być zaciagnieta, po lewej stojąc przodem do bagażnika masz mikrostyk na mocowaniu tej rolety musi być zwarty żeby dach się otworzył. Takie same mikrostyki są przy klamkach dachu, tam muszą być rozwarte żeby się otworzył. Sprawdzić jeszcze możesz czujniki zamknięcia klapy, takie długie cycki po bokach klapy. Jeżeli któraś z tych rzeczy nie domaga jest sygnał dźwiękowy i dach się nie otworzy. |
|
|
|
 |
Ammo1243
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-10-2017, 18:18
|
|
|
Fighter001 napisał/a: | W bagażniku masz rolete musi być zaciagnieta, po lewej stojąc przodem do bagażnika masz mikrostyk na mocowaniu tej rolety musi być zwarty żeby dach się otworzył. Takie same mikrostyki są przy klamkach dachu, tam muszą być rozwarte żeby się otworzył. Sprawdzić jeszcze możesz czujniki zamknięcia klapy, takie długie cycki po bokach klapy. Jeżeli któraś z tych rzeczy nie domaga jest sygnał dźwiękowy i dach się nie otworzy. |
Dzisiaj dopiero kupiłem auto i zauważyłem jeszcze, że razem z dachem nie działają szyby i każde przyciśnięcie przycisku to piszczy z 4 razy. Po weekendzie będę sprawdzał te mikrostyki czy są sprawne. I do tego momentu trzeba odłączyć ten wnerwiający głośniczek
[ Dodano: 07-10-2017, 09:29 ]
A brak oryginalnego radia może robić takie problemy? Sprawdziłem mikrostyki, wszystkie są dobre, jakieś pomysły? Dodam że jak otwieram bagażnik to przestaje piszczeć
Jak zamykam klapę to próbuje ją automatycznie dociągnąć ale nie do końca bo się rusza i trzeba dopchnąć żeby zamek złapał
Są postępy, szyby poszły w dół, bagażnik też puścił ale nie poszedł w górę i zaczął znowu piszczeć. Trzymałem cały czas przycisk na drzwiach do otwarcia dachu. A już myślałem że zadziała, za pięknie by było
Wychodzi na to że pompka hydrauliki się nie włącza w jedną stronę a mianowicie kiedy otwieram dach jedynie to coś tam cyka. Załącza się tylko jak składam i jest dwukrotnie piknięcie że dach złożony
[ Dodano: 09-10-2017, 20:48 ]
Problem rozwiązany, przecięte były przewody które idą w koszulce wiązki od dachu. Odpowiadały za 2 mikrostyki w zamku bagażnika + tak jak wcześniej naprawiłem serwo zamka i teraz wszystko śmiga |
|
|
|
 |
|
|