|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki dobrac wzmacniacz |
Autor |
Wiadomość |
Trociniarz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2007, 10:00
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | mam nadzieje ze masz jakis program). |
Nie mam, bo wiesz różnica miedzy mną a Tobą jest taka że ja mniej czytam wiecej słucham, a dyskusja praktyka z teoretykiem w CA jest bezsensowna, to co piszesz ma sie nijak do rzeczywistosci, ja już nie musze robić sobie wykresów ani obliczeń bo podchodzę do tego troszeczkę inaczej.
mitutoyo napisał/a: | A skąd znasz tę konkretną obudowę można wiedzieć? |
Stad ze miałem co najmniej kilka takich subwooferow, a jeden zdarzyło mi się robić samemu.
mitutoyo napisał/a: | Może nie potrafie czytać wykresów ale jak dla mnie jest tu czarno na bialym narysowane jaki zakres jest "puszczany" przeztego testowanego band-passa z głośnikiem,który nie jest podłączony pod zaden filtr |
Dam Ci dobrą radę, zupełnie nie złośliwie, staraj się mniej czytać i analizować a więcej słuchać i experymentować, wyniki będa bardziej miarodajne i prawdziwe.
ps.
a dla poprawienia humoru, podkreślam ze bez złośliwości, podaje link do rozmowy, która w światku CA jest chyba już legendą i pokazuje jak wyglada podejście teoretyka i człowieka ktory całe życie siedzi w CA.
http://www.elektroda.pl/r...e6a6b41781d3ed5
jakby było mało
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic593542.html
pozdr,
Kuba |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2007, 10:41
|
|
|
Cytat: | ja mniej czytam wiecej słucham |
Cytat: | Powiem szczerze, nie widziałem ani nie słyszałem nigdy systemu, subwoofera, który pracowałbym beż żadnych filtrów lub zwrotnic |
Więc niebardzo wiesz o czym piszę jeśli nie czytałeś o takim wynalazku ani go nie słyszałeś.
Napisałeś rownież: Cytat: | Ten artykuł opisuje tylko konkretną zabudowe subwoofera, ktora znam |
Czytając "konkretną" rozumiem sztukę a nie zamysł.
Jeśli również wolisz słuchać i masz jakiś subwooferek typu pasmowo-przepustowego to wyjmij z niego filtr i posłuchaj różnicy,nie mówię tu o jakiejś lipie,które dośc czesto sie trafiają (np budżetówki Jamo) lub nawet możesz pójść o krok dalej i zastąpić oryginalny filtr filtrem górnoprzepustowym z granicą okolo 300Hz,jeśli sama obudowa nie wycina pasma to powinieneś słyszeć wydobywające sie z subwoofera np.dialogi , ja w swoich obydwu pand-passach nie slysze.
Szczerze ja, na Twoim miejscu bym to zrobił z czystej ciekawości zeby sie przekonać czy ktoś inny też może miec choć krztynę racji. |
|
|
|
 |
Trociniarz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2007, 11:12
|
|
|
Jak chcesz dyskutować to Ci wyjaśnie, dlaczego nie masz racji, ale załóż nowy wątek, bo za czesto biore udział w OT.
pozdr,
Kuba |
|
|
|
 |
|
|