Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik dmuchawy
Autor Wiadomość
drozda1981 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2 2.0 D-ID
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 27-12-2016, 18:11   Silnik dmuchawy

Potrzebuje do mojego outka silnika dmuchawy ogrzewania (orginal: CSA431D214 )
Czy ktos wie cos o zamiennikach? Z gory dziekuje

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-12-2016, 21:35   

Tutaj masz chyba zamiennik ale musisz dopytać aby sprawdził po vinie i czy jest dostępny.
http://sklep.mitsustyle.p...03,311118).aspx
Ewentualnie masz na alibabie, ale tam pewnie poczekasz trochę na przesyłkę z PRC :wink: .

drozda1981 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-12-2016, 04:45   

Pasuje już zamówiłem. Dzięki za link.

kubabrzesko 
Forumowicz

Auto: outlander III 3.0 GT
Wysłany: 30-12-2016, 09:04   

Mialem podobny problem ,a mianowicie czasami na zakretach zaczynal stukac wentylator.Rozebraem go i okazalo sie ze lozysko kreci sie ze stojanem .Popsikalem WD 40 , rozruszalem stojan wzgledem lozyska i scisnolem mocniej lozysko zeby stalo w miejscu.Po zalozeniu wszystko dziala ok oprocz tego ze przy probie wchodzenia na najwyzsze obroty silnik sie wkreca i po chwili schodzi na srodkowe.Wkurzylem sie i zakupilem nowy oryginal ( udalo mi sie za 400 zl ) gdyz zamienniki dzialają podobno maks rok.Stary wystawilem na Olxa za pol stowki z opisem taki jak powyzej .Moze komus sie przyda.
Reasumując - lepiej kupic oryginal niz zamiennik ,albo ode mnie jesli nie uzywa maksymalnych obrotow :biggrin:

drozda1981 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-01-2017, 19:36   

Zamowilem w stanach z kosztami wysylki 70€. Dzisiaj dostalem i zamontowalem. Śmiga.

Puzonik83 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DID Instyle
Wysłany: 26-10-2017, 22:22   

Zamontowałem dzisiaj u siebie zamiennik dmuchawy, bo ten stary oryginalny chodził głośno i jakby wolniej niż powinien. I teraz takie pytanie bo już nie pamiętam, czy jak auto było nowe to wentylator chodził na najniższym biegu bezgłośnie, tzn było słychać tylko szumy powietrza w kratkach, czy nawet na najwolniejszym biegu silnik dmuchawy był słyszalny. Bo ten zamiennik wydaje mi się, że jest głośny, dałem za niego 250zł.

[ Dodano: 31-10-2017, 22:28 ]
Dobra, tak dla potomnych. Oryginalna nowa dmuchawa zamontowana i cisza, słychać tylko szum powietrza w kratkach, zamiennik wył tak samo głośno jak stara zużyta dmuchawa.

Odpowiedz do tematu