|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dołożenie spryskiwaczy reflektorów |
Autor |
Wiadomość |
pelasio
Forumowicz

Auto: pajero '01 3.5 v6 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2017, 10:02 Dołożenie spryskiwaczy reflektorów
|
|
|
Jestem po małej kolizji z przodu. Kupiłem zbiorniczek spryskiwaczy od wersji ze spryskiwaczami reflektorów, podłączyłem pompkę spryskiwaczy reflektorów i czujnik poziomu płynu pod kostkę którą znalazłem po zdjęciu zderzaka. Czujnik poziomu płynu działa bo zaświeciła się kontrolka na zegarach. Kupiłem i zamieniłem też manetkę od świateł na tą z uruchomieniem spryskiwaczy reflektorów jednak po naciśnięciu jej spryski nie działają. Do kostki nie dochodzi prąd. Tak więc: czy tam gdzieś jest jakiś przekaźnik lub bezpiecznik po drodze uruchamiający spryskiwacze reflektorów? Gdzie tego szukać? Czy jakaś grubsza zabawa jeszcze? |
_________________ Pelasio |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 29-10-2017, 13:12
|
|
|
pelasio napisał/a: | Kupiłem i zamieniłem też manetkę od świateł na tą z uruchomieniem spryskiwaczy reflektorów jednak po naciśnięciu jej spryski nie działają. Do kostki nie dochodzi prąd. Tak więc: czy tam gdzieś jest jakiś przekaźnik lub bezpiecznik po drodze uruchamiający spryskiwacze reflektorów? |
"Bezwycieraczkowe" czyszczenie reflektorów jest obsługiwane przez wydajną, wysokociśnieniową pompę - nie da się jej zasilić bezpośrednio manetką - przekaźnik (moduł/sterownik) musi być. |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
pelasio
Forumowicz

Auto: pajero '01 3.5 v6 GDI
|
Wysłany: 30-10-2017, 13:45
|
|
|
Ok kumam.
Chodzi mi też o info czy ta instalacja tam jest i trzeba dołożyć przekaźnik (gdzie?) i to będzie działało? Czy to jest bardziej złożona operacja? Ewentualnie ktoś może poradzić jak to zrobić? Dzięki.
[ Dodano: 05-11-2017, 18:55 ]
Panowie, panowie.. nikt nic naprawdę... |
_________________ Pelasio |
|
|
|
 |
|
|