[EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.5 V6 Automat |
Autor |
Wiadomość |
nemus
Nowy Forumowicz
Auto: Żadne
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-10-2017, 20:00 [EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.5 V6 Automat
|
|
|
Witam serdecznie forumowiczów!
Jako, że poszukuję swojego pierwszego autka to mam dość duży dylemat. Jednak poczytałem troszkę o marce jaką jest Mitsubishi, a dokładnie model Galant i bardzo mnie zainteresował ten samochód. Jednak chciałbym poprosić Was o pomoc gdyż znalazłem kilka egzemplarzy niedaleko ode mnie, a jednak jazda na daremno mnie już męczy (już kilka tras zrobiłem za samochodem). stąd prośba o poradę który brać pod uwagę.
Dokładnie chodzi o te samochody:
1. Mitsubishi Galant 97 Katowice
2. Mitsubishi Galant 97 Częstochowa
3. Mitsubishi Galant 97 Dąbrowa
Co możecie mi powiedzieć na ich tematy i co doradzić?
Już jestem po lekturze na co zwracać uwagę przy zakupie Galanta
Dzięki bardzo za pomoc!
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
vrangsinn
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 522 Skąd: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 31-10-2017, 20:24
|
|
|
Zdjęcia jak dla mnie mało precyzyjne, widze że gustujesz w kombi + skóra w kremie...nie wierze że wszystkie te auta nie beda wymagały 3-4 tys wkladu by normalnie nimi jeździc, nie wspominając o tym ze absolutnie nie ma zdjec rudej a ona jest na 100%, ciężko stwierdzić...generalnie skóry w 1 aucie dla mnie idealne na przkladke do zadbanego egzemplarza^^ |
_________________ Jazda samochodem to dla mnie frajda...
Galant to nie tylko samochód to pewien styl bycia... |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

Auto: -
Pomógł: 14 razy Dołączył: 04 Paź 2015 Posty: 810 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 31-10-2017, 21:03
|
|
|
vrangsinn, każde auto używane wymaga wkładu, w sumie jedyne co ogranicza jego wysokość to zasobność portfela właściciela i jego chęć do inwestycji, która nigdy się nie zwróci.
Polecam patrzeć jak działa mechanika + zawieszenie, blacha i tak po czasie wyjdzie więc byleby nie było tego jakoś bardzo dużo. Po tych zdjęciach prawie nic nie da się wywnioskować. 3 egzemplarz ma zaparowane przednie reflektory, czyli gdzieś jest nieszczelność, tego jeszcze w Galancie nie widziałem. Poza tym burackie niebieskie postojówki, za które leci dowód rejestracyjny |
|
|
|
 |
nemus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-10-2017, 21:11
|
|
|
vrangisnn no szczerze bardziej wolę sedana, lecz w moich okolicach to ciężko coś znaleźć. Większość to kombi. Co do skóry to fajny dodatek. Przede wszystkim chciałbym jasne wnętrze. Wkład jest oczywisty przy każdym samochodzie więc mam tą świadomość.
Szukam jakiegoś sedana bliżej mnie ale ciężko |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 31-10-2017, 21:21
|
|
|
nr 2 i 3 mają rzeczywistę przebiegi dużo większe niż 300kkm
sam mam kombi z tą skórą i przy 250 tkm (który nie wydaje się prawdziwy) wygląda jak nowa
nr 1 - ze zdjęć nic nie można powiedzieć
szukasz sedana to szukaj sedana, naprawdę różnią się ogromnie na korzyść sedana jeśli chodzi o ciszę w aucie... tylna półka w kombi hałasuje...
jeśli tylko nie potrzebujesz auta z dużym bagażnikiem, to nie patrz na odległość, ale wklejaj linki - zgodnie z regulaminem działu "Chcę kupić" i będziemy doradzać |
|
|
|
 |
nemus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-10-2017, 21:37
|
|
|
Hmm.... Krzyzak może i masz rację.
To pytanko odnośnie tego egzemplarza: Radom? |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-10-2017, 21:43
|
|
|
nemus, z zewnątrz wygląda całkiem ok, grill tylko wygląda na słabo spasowany, prawy kielich ma dziurę na wylot. Ciekawi mnie, jak wygląda lewy. Nie wiem czy takie uszkodzenie da się jeszcze uratować inaczej niż wspawując element od dawcy. Na Twoim miejscu nie pakowałbym się w takie coś.
EDIT: I jeszcze ta cena... |
|
|
|
 |
nemus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-10-2017, 22:07
|
|
|
larelijux przyglądam się na to zdjęcie silnika i ni cholery nie widzę tej dziury całej Jedynie to rdzę tam widzę.
No w takiej coś to na pewno nie chcę się pakować.
A co możecie powiedzieć o silniku 2.4? Bo taki też widzę, że niby występują - PRZYKŁAD |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-10-2017, 22:19
|
|
|
Pod rurką idącą wzdłuż kielicha, najbliżej boku samochodu jest dziura. Poza tym spore ilości rdzy dookoła.
Z 2.4 GDI nigdy nie wiadomo, na co trafisz - przez to, że właściciele kiepsko o nie dbają to się potrafią zepsuć, a jak się zepsują to nie jest łatwo je naprawić... Jednym słowem trzeba im poświęcać dużo uwagi i traktować w odpowiedni sposób. Widać zresztą po cenach, na papierze silnik wygląda spoko, w rzeczywistości egzemplarze z GDI oscylują w okolicach 6 tysięcy PLN, gdzie dobre 2.5 może kosztować i 15 tysięcy. |
|
|
|
 |
nemus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-10-2017, 22:27
|
|
|
Aaa to o tą dziurę chodzi.
Czyli się w to nie pakować. To jeszcze jedno pytanie: w jakiej cenie jestem w stanie kupić dobry egzemplarz w sedanie z 2.5 pod maska? Bo po aukcjach to wszystko bardzo różnie chodzi... |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-10-2017, 22:37
|
|
|
To nie tak łatwo określić. Można powiedzieć, że przedlift w dobrym stanie to od 7k, polift od 10, ale cena zależy od mniemania właściciela, niekoniecznie powiązanego ze stanem auta. Pytaj właścicieli o zdjęcia kielichów i jak nie będzie jakiegoś piekła tam to można jechać oglądać. Nadkola mogą być zgniłe, bo na nie są reparaturki, kielichy nie każdy Ci zrobi i mało kto zrobi porządnie. |
|
|
|
 |
nemus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-10-2017, 22:54
|
|
|
Ok, dzięki bardzo za informację.
W takim razie szukam dalej, jak znajdę coś ciekawego to na pewno podeślę linka i zapytam o opinię
[ Dodano: 31-10-2017, 22:58 ]
Właśnie pojawiło się coś TAKIEGO.
Czy Galanty występowały z napędem 4x4? |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-10-2017, 23:04
|
|
|
Tylko i wyłącznie w wersji VR-4. 280KM, twin turbo, tylko i wyłącznie z kierownicą po prawej stronie bądź po przekładce na lewą. Bardzo rzadkie w sedanie, najczęściej występują jako kombi, Legnumy. To z linku który podałeś na pewno ma napęd na przód |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-11-2017, 21:31
|
|
|
Ten z Radomia nie wyglądał źle - u mnie większą rdzę robiłem na kielichach i dało radę. Fakt, że nie miałem dziury, ale ta akurat jest w miejscu, gdzie normalnie rdzy nie ma, więc to chyba od czegoś innego.
Dla mnie plus to automat tiptronic i czarna skóra - mam taki zestaw w sedanie i to się prezentuje pięknie.
Z drugiej strony patrzę na linkę gazu puszczoną pod osłoną, brak śrubek w osłonie silnika... Kto wie co jeszcze...
Edit: jeszcze pomarańczowe kierunki - w tym roczniku nie występowały...
Za 5-6 tysi bym go rozważył. A LPG w V6 sprawdza się świetnie i jest wartością dodaną.
Na pewno bym nie kupił 2.4 GDI. |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 01-11-2017, 21:42
|
|
|
ten z radomia to chyba po do jakiejś przygodzie z przodu, jakoś tak wszystko wisi , zderzak przed lift , kierunki tez , maska duży garb , progi od avance i ta dziura w kielichu |
|
|
|
 |
|