|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero III 05 AT Temp skrzynia automat lift |
Autor |
Wiadomość |
piotrmaja
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DID LONG 03
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2017, 18:21 Pajero III 05 AT Temp skrzynia automat lift
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników. Podczas jazdy zapaliła się kontrolka AT TEMP. |
Ostatnio zmieniony przez piotrmaja 26-11-2017, 09:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pelasio
Forumowicz

Auto: pajero '01 3.5 v6 GDI
|
Wysłany: 07-11-2017, 19:49
|
|
|
Może. Im szybciej tym lepiej.
Sprawdź jeszcze czy oleju jest nie za mało... identyczną historię miałem kiedyś w galancie. Przyczyną było za mało oleju w skrzyni. |
_________________ Pelasio |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 08-11-2017, 08:11 Re: Pajero III 05 AT Temp skrzynia automat lift
|
|
|
piotrmaja napisał/a: | Witam wszystkich użytkowników. Podczas jazdy zapaliła się kontrolka AT TEMP. Kierowca jechał dalej jeszcze 50 km, zatrzymał się na światłach i już nie ruszył. Samochód zostawił . Kupiłem to auto, zawiozłem lawetą do domu. Samochód jeździ i wszystkie biegi wchodzą teraz prawidłowo. Przejechałem nim może ze 3 km , nie chcę narobić niepotrzebnych szkód więc wolę zapytać . Nie grzałem go do wysokich temperatur tak więc nie wiem czy kontrolka nie zapali się ponownie. Olej jest , spalenizną nie śmierdzi ale dobrze też nie wygląda . Po odpaleniu silnika i wrzuceniu D jest małe opóźnienie - może 1 sekunda nim ruszy. Proszę o opinie , czy sama wymiana oleju może rozwiązać problem ? |
Trzeba sprawdzić układ olejowy pompy. A po drugie, zaczął bym od wymiany filtra i oleju. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|