|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero I na resorach amortyzator tył |
Autor |
Wiadomość |
boczek140
Forumowicz

Auto: Pajero I
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Cze 2017 Posty: 80 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 29-09-2017, 18:14 Pajero I na resorach amortyzator tył
|
|
|
Witam
Czy ktoś posiada wiedzę jakie są fabryczne parametry tylnego amortyzatora ? chodzi mi o długość przy max i min skoku ? niestety nie znalazłem takich informacji na stronie producenta.
W moim miśku ktoś kiedyś wymienił fabryczne resory na inne, chyba po to żeby zliftować zawieszenie, starych amorków nie mam bo auto było budowane od podstaw a po włożeniu nowym amortyzatorów, fabrycznych tył dość mocno skacze, mam wrażenie że amortyzatory sa za krótkie, bo przy montazu trzeba było je wyciągnąć na maxa żeby się zmieściły i widać przerwę między cylindrami amortyzatora.
Dzięki za info |
_________________ Pajero I - 2.6
 |
|
|
|
 |
piotragon
Nowy Forumowicz Pajero I 2.6
Auto: Mitsubishi Pajero I 2.6 1987
|
Wysłany: 09-11-2017, 11:01
|
|
|
Witam,
Ja u siebie włożyłem tak jak mi znalazł intercars czyli: SACHS 290 116. Oryginały pojechały na złom ale wcześniej je porównywałem i były takie same długościowo.
Czy rama jest oryginalna? Może uchwyty amorów są przyspawane w złym miejscu, ja popełniłem ten błąd przy naprawie ramy i musiałem uchwyt przenosić. |
_________________ Pajero I 2.6 1987 |
|
|
|
 |
boczek140
Forumowicz

Auto: Pajero I
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Cze 2017 Posty: 80 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 14-11-2017, 19:51
|
|
|
Temat się wyjaśnił i jest już ok. Okazało się że resory były od innego auta i były tak sztywne że w ogóle nie pracowały, po wymianie piór resora jest idealnie.
A z racji że opony to 33 " to przy sztywnych resorach podskakiwały sobie jak ponton |
_________________ Pajero I - 2.6
 |
|
|
|
 |
|
|