Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero I na resorach amortyzator tył
Autor Wiadomość
boczek140 
Forumowicz

Auto: Pajero I
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-09-2017, 18:14   Pajero I na resorach amortyzator tył

Witam

Czy ktoś posiada wiedzę jakie są fabryczne parametry tylnego amortyzatora ? chodzi mi o długość przy max i min skoku ? niestety nie znalazłem takich informacji na stronie producenta.

W moim miśku ktoś kiedyś wymienił fabryczne resory na inne, chyba po to żeby zliftować zawieszenie, starych amorków nie mam bo auto było budowane od podstaw a po włożeniu nowym amortyzatorów, fabrycznych tył dość mocno skacze, mam wrażenie że amortyzatory sa za krótkie, bo przy montazu trzeba było je wyciągnąć na maxa żeby się zmieściły i widać przerwę między cylindrami amortyzatora.

Dzięki za info

piotragon 
Nowy Forumowicz
Pajero I 2.6

Auto: Mitsubishi Pajero I 2.6 1987
Wysłany: 09-11-2017, 11:01   

Witam,
Ja u siebie włożyłem tak jak mi znalazł intercars czyli: SACHS 290 116. Oryginały pojechały na złom ale wcześniej je porównywałem i były takie same długościowo.
Czy rama jest oryginalna? Może uchwyty amorów są przyspawane w złym miejscu, ja popełniłem ten błąd przy naprawie ramy i musiałem uchwyt przenosić.

boczek140 
Forumowicz

Auto: Pajero I
Wysłany: 14-11-2017, 19:51   

Temat się wyjaśnił i jest już ok. Okazało się że resory były od innego auta i były tak sztywne że w ogóle nie pracowały, po wymianie piór resora jest idealnie.

A z racji że opony to 33 " to przy sztywnych resorach podskakiwały sobie jak ponton :)

Odpowiedz do tematu