Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
działalność- ubezpieczenia
Autor Wiadomość
Sylwia 
Forumowicz

Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2017, 08:17   działalność- ubezpieczenia

witam Was

otóż planuję założyć działalność gospodarczą polegającą na podpisywaniu umów ubezpieczeń komunikacyjnych i w dodatku uzyskać dofinansowanie do nowej działalności, czy jest tu kto coś takiego już prowadzi, na co zwrócić uwagę, jak zacząć- co potrzeba na starcie>?

Sylwia

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 28-04-2017, 09:03   

Spytaj o dotację w Urzędzie Pracy, czy jeszcze są. Nabór chętnych był od 1-go marca do wyczerpania, w zależności od miasta. Trzeba posiadać status bezrobotnego x czasu. I to znów zależy od danego urzędu.
Założenie działalności to w miarę prosta czynność. Idziesz do UM, do wydziału działalności gospodarczej i prosisz o wpis do CiDG. W ciągu 7 dni rejestrujesz ZUS. Jeśli przez ostatnich 5 lat nie prowadziłaś działalności, to otrzymasz preferencyjne warunki przez 2 lata. Należy zaznaczyć w dokumencie rejestracyjnym kod zniżki 05.70.00. Jeżeli chcesz być "vatowcem", to dzień przed wypisaniem pierwszej faktury, nie prędzej, niż dzień po założeniu DG robisz zgłoszenie VAT-R
Co do agencji ubezpieczeniowej, to musisz mieć min średnie wykształcenie i zdobyć uprawnienia(licencję)
http://www.postawnaswoim....ezpieczeniowym/
Co umów indywidualnych z TU to nie wiem nic na temat, ale są agencje mono i multi, zależy czego oczekujesz od siebie.

Sylwia 
Forumowicz

Wysłany: 28-04-2017, 10:37   

chcę zgłosić działalność w domu który zamieszkuję, jestem tam zameldowana- ale nie jest oddany do użytku (nr domu jest nadany)
i nie wiem czy na szybko nie będę musiała zgłaszać domu do odbioru a nie jest skończony- brak balkonów, nieskończona elektryka- wiszące kable ze skrzynek...)
słyszałam o odbiorze częściowym?? tylko czy w formularzach ktoś zapyta o odbiór i już to załatwiać czy zostawić to..

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 28-04-2017, 11:36   

Sylwia napisał/a:
jestem tam zameldowana
To wystarczy.
Jeżeli chcesz jednak wyznaczyć strefę biurową, to zapłacisz więcej za podatek i musisz posiadać osobny licznik z taryfą (oczywiście droższą) dla przedsiębiorców.

Sylwia 
Forumowicz

Wysłany: 28-04-2017, 12:06   

ok, dzięki,
jak na razie nie potrzebuję kosztów bo jak co to mąż prowadzi dział gosp..

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 28-04-2017, 14:34   

Powodzenia !!!

Sylwia 
Forumowicz

Wysłany: 24-11-2017, 15:59   

zbieram się i zbieram i zacząć nie mogę! chyba muszę dostać mocnego "kopa"