Blokada tylnego mostu nie działa. |
Autor |
Wiadomość |
waskii87
Forumowicz
Auto: Pajero II 3.0 bmw ss
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2017, 19:59 Blokada tylnego mostu nie działa.
|
|
|
Część wszystkim.
Nie załącza mi blokady tylnego mostu, brak reakcji na przycisk, nie słychać pompki. Jak włączę zapłon nie świeci kontrolka blokady. Bezpieczniki sprawdzone, wszystkie pozostałe kontrolki od napędów działają prawidłowo, uszkodzony mam czujnik abs. Stało sie to po remoncie auta. Już 2 razy sprawdzałem czy wszystkie kostki podłączone. |
|
|
|
 |
OnesAndZerosPL
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II V23, 3.0 SS
|
Wysłany: 26-11-2017, 13:58 R/D Diff nie działa
|
|
|
Może warto sprawdzić czy faktycznie napięcie dochodzi do popmki, a kontrolką na razie się nie przejmować. Może uszkodzony przełącznik w kabinie? to by było bardzo trudne do uszkodzenia, ale idąc po kolei, kto wie. Warto też sprawdzić czy faktycznie napięcie jest podawane na pompkę? jesli nie, to nie ma szans by podciśnienie załączyło R/DLocka.
P.S ja mam zbliżoną sprawę u siebie, ale u mnie pompka raczej działa, słyszę że pompuje, ale układ podciśnienia dalej nie trzyma i też nie załącza jak trzeba.
Podziałaj z elektryką.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
waskii87
Forumowicz
Auto: Pajero II 3.0 bmw ss
|
Wysłany: 26-11-2017, 22:36
|
|
|
Usterka na pewno elektryczna. Pompka reczna pompowałem blokadę i zaskakuje. Przełącznik rozbieralem i wydaje się ok. W wolnym czasie zdemontuje boczek i sprawdzę pompke. |
|
|
|
 |
manieq82
Nowy Forumowicz monter amator
Auto: Pajero Challenger / Sport
|
Wysłany: 27-11-2017, 07:43
|
|
|
Witajcie. A to ja się zapytam - czy wszystkie 2.8 z SS miały blokadę tylnego mostu> Mam nowy nabytek i dopiero poznaje auto. Przycisku jako takiego nie znalazłem ale pytanie czy nie można tego dorobić??
Ja z tym jest?
Sorki za podpięcie się pod temat |
_________________ When nothing goes right ... go left |
|
|
|
 |
tomekr
Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 automat
|
Wysłany: 28-11-2017, 09:49
|
|
|
Nie wszystkie, blokada mostu to była opcja. Gdybyś chciał dorobić to musisz brać pod uwagę nawet wymianę mostu jeśli twój nie ma blokady. |
|
|
|
 |
mario998
Nowy Forumowicz mario
Auto: Pajero ll 3.0 V6 /OT 1 Turbo
|
Wysłany: 02-12-2017, 21:15 Re: R/D Diff nie działa
|
|
|
OnesAndZerosPL napisał/a: | Może warto sprawdzić czy faktycznie napięcie dochodzi do popmki, a kontrolką na razie się nie przejmować. Może uszkodzony przełącznik w kabinie? to by było bardzo trudne do uszkodzenia, ale idąc po kolei, kto wie. Warto też sprawdzić czy faktycznie napięcie jest podawane na pompkę? jesli nie, to nie ma szans by podciśnienie załączyło R/DLocka.
P.S ja mam zbliżoną sprawę u siebie, ale u mnie pompka raczej działa, słyszę że pompuje, ale układ podciśnienia dalej nie trzyma i też nie załącza jak trzeba.
Podziałaj z elektryką.
Pozdrawiam |
Jesli pompka ci pompuje cały czasu lub dobija co chwilke powietrze do blokady sprawdz metalowy króciec przy moście z tyłu gdzie zakładany jest węzyk od pompki u mnie w tym miejscu byl przegnity i tam uciekalo powietrze .Troszke pomyslunku i z przewodu paliwowego do pompy paliwowej metalowego od jakiegos ciagnika rolniczego zrobiłem nowy króciec , koszt jakieś 15 zł za ten przewód metalowy oryginał w sewisie kilka stówek . |
_________________ Pajero 3.0 v6
Outlander 2.0 Turbo
 |
|
|
|
 |
|