Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Osłona gumowa półosi wewnętrzna - poszukiwania
Autor Wiadomość
Amadeus
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 13:22   Osłona gumowa półosi wewnętrzna - poszukiwania

Witam wszystkich.
Potrzebuje pomocy w znalezieniu osłony gumowej wewnętrznej półosi. Z tego co się dowiedziałem (a starałem się przeszukać wszystko co było możliwe) to nie występuje w zamienniku a oryginał jest dostępny jedynie razem z półosią. Może ktoś się już mierzył z tym problemem i może udzielić informacji gdzie kupić. Nie wiem czy Volvo S/V40 miało takie same półosie.

P.S.
Wysłałem zapytanie do Japaneze ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Tomasz82 
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-05-2007, 14:12   

mozna kupic oddzielnie,sama oslone to sie nazywa manszeta chyba a kosztokolo 30pln jest tam specjalny smar do przegubu.oraz opaski zaciskowe.a kupic mozna prawie w kazdym sklepie moto.pozdrawiam

Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

Amadeus
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 14:26   

Nie jestem pewny czy mówimy o tej samej osłonie, mi chodzi o wewnętrzną. Zewnętrzne są dostępne wszędzie to wiem natomiast wewnętrzna z tego co się orientowałem w różnych sklepach takich jak Fota itp., to nigdzie nie jest skatalogowana taka osłona do Carismy i Volvo S/V40. Jedyną radę jaką otrzymałem to przywiezienie tej osłony i dobranie z wymiarów. Może ktoś już robił to i ma zapisane te wymiary.

Tomasz82 
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-05-2007, 14:35   

zadzwon do japaneze tel.602 22 45 84 .powiedz ze jestes z forum mitsumaniakow.pozdrawiam

Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

krzysiek_base
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2007, 22:09   

a to na przód czy tył ,ja wymieniałem z przodu lewe koło ,o strony skrzyni i niestety nie obyło się bez aso
MR293173 -to jest numer katalogowy tego uszczelniacza co wymieniałem

znalazłem również że carismy było robione na płycie podłogowej z volvo ,ale nie do końca odnosiło nie to do zawieszenia

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 07-05-2007, 22:43   

Amadeus napisał/a:
(a starałem się przeszukać wszystko co było możliwe)

widac slabo,

Amadeus napisał/a:
to nie występuje w zamienniku a oryginał jest dostępny jedynie razem z półosią.

nowosc, z polosia to jest przegub zewnetrzny dostepny

Amadeus napisał/a:
Wysłałem zapytanie do Japaneze ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.

do niego sie dzwoni bo ma zapieprz spory na mailu,

sorry za ironie ale poraza mnie wiedza ludzi w sklepach moto,
a wiec idziesz do sklepu z czesciami do francuzow najlepiej ze stara manszeta i prosisz zeby wyjeli wszystkie 3 rodzaje do renault megane I i wybierasz te ktora masz, jesli nie chcesz sciagac to zmierz mniej wiecej srednice polosi i srednice gumy na zewnatrz przy skrzyni i tyle, koszt jak juz ktos napisal 30zl, ale jesli cieknie to warto kupic tez uszczelniacz bo moze sie okazac ze manszeta cala koszt. ok 60zl ale tu takze musisz miec stary poniewaz bylo kilka srednic polosi
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Amadeus
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 08:53   

Matejko no więc co do Japaneze, to dzwoniłem do niego i prosił bym mu wysłał emnilka z zapytaniem - było to przed długim weekendem, obiecał że da odpowiedź w zeszłą środę i do teraz cisza telefonow też nie odbiera.

Co do manszety to w oryginale nie występuje jako osobna część i takiej nie kupisz w serwisie Mitsubishi jedynie jako zestaw z półosią za ok. 2200 pln - przynajmniej taką odpowiedź otrzymałem w kilku ASO i u niezależnego importwra części.

Jeśli bym miał starą w ręce to nie zawracałbym gitary na forum tylko poszedł do odpowiedniej hurtowni i sprawa załatwiona.

Miałem nadzieje że ktoś już "ćwiczył" taki temat i uzyskam odpowiedź typu:
...u mnie przypasowała manszeta od Megane I ...
lub
...miałem taki sam problem i po sprawdzeniu przypasowała manszeta nr kat. xxxxxxxx z katalogu JC...

Cały problem polega na tym że nie mogę odstawić auta na dwa dni żeby zdjąć tą osłonę.

P.S.

Jak już to załatwie w przyszłym tygodniu to wpisze w FAQ'u taką informację jaki nr katalogowy jakiej firmy pasuje do miśka.

krzysiek_base dzięki za info oczywiście to sprawdzę.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 08-05-2007, 14:50   

chyba zle mnie zrozumiales, to nie jest tak ze tobie pasuje jedna oslona to wszystkim innym w carismach 1.6 tez bedzie pasowala, sa 3 rodzaje i tego sie trzymamy trzeba zmierzyc srednice polosi bo byly rozne i tyle, bo na skrzynie sa bodajze takie same - a srednice polosi zmierzysz bez pozbywania sie auta na 3 dni

to tak samo jak z przegubami zew. przerobilem 3 rozne sztuki niby do carismy zanim kupilem ten wlasciwy niby do colta :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Amadeus
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 15:25   

OK no to wszystko jasne dzięki.

P.S.
Mam wreszcie odpowiedź od Japaneze
guma + uszczelniacz+ łożysko = 65,00 zł (bez pomiarów).
Znaczy się powinienem zaufać ?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 08-05-2007, 17:10   

bierze pod uwage na pewno najmniejsza srednice polosi, ja bym zmierzyl srednice :)
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu