|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Napędy na koła |
Autor |
Wiadomość |
polk1223
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi pajero pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-12-2017, 19:01 Napędy na koła
|
|
|
Witam
Mam do was takie pytanie wie ktoś czy przy załączonym napędzie 4hlc lub 4llc można kręcić kołami w prawo lub lewo?
Mechanik mówił ze nie powinno się ale chciałbym się was o to zapytać.
Pozdrawiam i dzięki z góry. |
|
|
|
 |
Michał_PIII
Mitsumaniak
Auto: 2 x Pajero 3.2
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 192 Skąd: Wyszków Węgrowski / Warszawa
|
Wysłany: 12-12-2017, 15:29
|
|
|
trochę głupie pytanie
trudno żeby nie dało się kręcić... Oczywiście że można. Pamiętaj tylko żeby nie włączać 4hlc i 4llc na asfalcie. Idąc tropem myślenia Twojego mechanika to tak, na asfalcie nie powinno się jeździć ze skręconymi kołami na 4hlc i 4llc. Na jakiejkolwiek innej sypkiej, śliskiej nawierzchni możesz śmiało jeździć. |
_________________ Michał Pajero4x4 |
|
|
|
 |
yanes
Forumowicz
Auto: O2i SS2 4x4TDI,Audi A5 Q TDI
Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Lip 2009 Posty: 111 Skąd: Podhale
|
Wysłany: 12-12-2017, 19:06
|
|
|
Ja tam jeździłem po asfalcie na 4hlc i nic się nie działo. |
|
 |
Michał_PIII
Mitsumaniak
Auto: 2 x Pajero 3.2
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 192 Skąd: Wyszków Węgrowski / Warszawa
|
Wysłany: 12-12-2017, 19:13
|
|
|
też jeździłem na rajdzie na OESie, jak nie było wyjścia, ale pojeździj tak trochę więcej po suchym asfalcie to w pininie szczególnie reduktor, mechanizm różnicowy się rozleci albo most, ewentualnie przegub coś musi strzelić jak jest wszystko spięte na stałe |
_________________ Michał Pajero4x4 |
|
|
|
 |
|
|