|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.2 DID] check dpf po płynie |
Autor |
Wiadomość |
stysiak119
Nowy Forumowicz
Auto: outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2017, 14:17 [II 2.2 DID] check dpf po płynie
|
|
|
witam
mam nietypowy problem z moim outkiem 2,2 z 2008r a mianowicie tydzien temu zapaliła sie kontrolka check dpf i jak sie okazało zabrakło płynu fap, autko ma 200000przebiegu. kupiłem nowy płyn wlałem do nerki, pojechałem do elektryka , oczywiscie był bład braku płynu, wyzerował komputer z płynem, pompa po wyzerowniu zaczeła pracowac przez ok 15sek.i wszysko było by ok poza dalej wyswietlajacym sie komunikatem check dpf. po ponownym podłaczeniu komutera nie ma błedów a komunikat pozostał
jezeli ma ktos jakis pomysł byłbym wdzieczny
pozdrawiam
mikołaj |
|
|
|
 |
Aleksander1965
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Pomógł: 8 razy Dołączył: 17 Mar 2012 Posty: 480 Skąd: Strzelce Opolskie
|
Wysłany: 14-12-2017, 16:12
|
|
|
Musisz ustawić ilość dawek płynu.W worku nie ma pływaka jest tylko pompka podająca sprzężona elektronicznie z korkiem wlewu paliwa. Czasami jest tak,że komp krzyczy ,że brakuje płynu a po kontroli worka okazuje się ,że jeszcze jest w niej płyn.
Ilość dawek określa się poprzez ilość płynu w worku i robi się to z poziomu kompa.Druga przyczyna świecenia owej kontrolki może byc zapchany FAP lecz to wyszłoby po podpięciu kompa oczywiście z odpowiednim oprogramowaniem który pokazałby stan zapchania filtra FAP. |
|
 |
stysiak119
Nowy Forumowicz
Auto: outlander II
|
Wysłany: 14-12-2017, 19:21
|
|
|
ok , elektryk twierdzi ze ustawił wszystko jak powinno byc i komputer nie pokazuje żadnych błedów, filtr raczej nie jest zapchany gdyz moc samochodu jest taka jak powinna byc
jedynym rozwiazaniam jest udanie sie do innego elektryka |
|
|
|
 |
Gotycki_Zdun
Forumowicz 177 HP 432 Nm
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI
|
Wysłany: 16-12-2017, 12:13
|