|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bizi78 15-01-2018, 19:44 |
Automat. wywala bezpiecznik |
Autor |
Wiadomość |
Piotrek1981
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-01-2018, 19:20 Automat. wywala bezpiecznik
|
|
|
Witam,
Panowie, do akumulatora podłączyłem prostownik ustawiony na 24 V. No i mam problem, bo wywalił o bezpiecznik automatycznej skrzyni biegow. Nowy bezpiecznik sie topi. Skrzynia pracuje na najwyższym biegu, wsteczny ok, L ok. Oder driver nie dziala sterownik skrzyni odlaczykem ale bezpiecznik nadal wywala. Co się mogło spalić co teraz robi zwarcie. Szkoda mi samochodu bo wszystko działa mimo że to 1997, silnik zdrowia na, mosty super. Pomocy.
[ Dodano: 16-01-2018, 10:53 ]
Szukam schematu instalacji elektrycznej do pajero 2.8 z 1997 automat. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 821 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20979 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Mirek1275
Forumowicz Mirek1275

Auto: PajeroII Long 2.8SS Kitaro'96
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 142 Skąd: Świdwin
|
Wysłany: 19-01-2018, 15:25
|
|
|
Przed podłączeniem prostownika do akumulatora zamontowanego w aucie, zawsze odłączamy przynajmniej jeden biegun akumulatora od instalacji auta.
Nawet bez takich błędów można uszkodzić jakąś bardzo drogą elektronikę auta, gdyż w końcowej fazie napięcie ładowania za pomocą prostownika sięga niemal 16V.
Zawsze tez może dojść do awarii prostownika.
Schemat elektryczny leży na forum w dziale download. |
_________________ Jest dobrze |
|
|
|
 |
|
|