Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Wymiana foteli w Space Starze.
Autor Wiadomość
Paweł W. 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-01-2018, 21:44   [MSS ALL] Wymiana foteli w Space Starze.

Witam,
Zdecydowałem założyć się ten temat, ponieważ nic na ten temat nie mogłem znaleźć.
Otóż, od kilku lat jestem właścicielem Space Star-a z 2002 roku i przez 4 lata jazdy dwa(2!!!) razy remontowałem fotel kierowcy i zapowiada się trzeci raz. Zaraz po kupnie wymieniłem gąbkę i poszycie a, niestety, mam bardzo rzadki wzór tapicerki. Potem jeszcze raz poszycie, w końcu cały fotel. Czyli nie dwa a trzy razy.
Mam serdecznie dość "bawić" się w tapicera.
Pracowałem przez kilka lat w salonie Mitsubishi i znajomi posiadacze Carismy twierdzą że w tych autach z tapicerką nic się nie dzieje a na pewno nie są tak słabe jak w Space Starze. Może ktoś z Mitsumaniaków ma pojęcie o innym aucie z którego pasują fotele do MSS?
I tu moje pytanie;
Czy któryś z Kolegów robił przekładkę foteli z Carismy do Space Stara, chodzi mi jedynie o mocowania, rozstaw śrub. Pytam głównie o przednie fotele, bo tylny planuję wymontować i podjechać gdzieś na szrot.

Pozdrawiam,
Paweł.

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 06-01-2018, 11:19   

Paweł W., z tego co czytalem volvo v40/s40 pasuja jedak stelaz jest nueco nizszy. Osobiscie zakupilem skorzane fotele z jakuegos anglika i sobie chwale

Paweł W. 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-01-2018, 12:04   

Witaj,
Czy wmontowałeś od anglika space star-a? Ja też tak chciałem zrobić, ale problem polega na tym, że w oparciach foteli są poduszki. Kurcze, szukałem skórzanych foteli do MSS-a ale nigdzie nie ma.

Pozdrawiam,
Paweł.

AidsD 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-01-2018, 14:10   

Paweł W., tak z angola. Jak ja kupywalem to byly 2 komplety na alle. Wsumie rozebralem wszystko zalozylem na moj stelarz z poduchami skore zamontowalem grzanie i zlozylem. I nawet fotel kierowcy ma regulacje polozenia siedziska a nie pasazera ;)

[ Dodano: 06-01-2018, 14:40 ]
http://allegro.pl/skora-f...6582275324.html

Zle szukales

Paweł W. 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-01-2018, 19:35   

Witam,
Kurczę, po kilku nieudanych próbach znalezienia porządnych, skórzanych foteli do MSS-a, zacząłem kombinować z VOLVO S40 i Carismy. Znalazłem piękny komplet do Carismy, ale za 650,00zł., natomiast do Volvo ładnych-niedrogich foteli jest zatrzęsienie, tylko czy da się je zamontować?
Dziś, po tym co pokazałeś mi na Allegro jestem w szoku. Chyba wezmę te fotele, jak dogadam się z właścicielem. Dziękuję.

Serdecznie Pozdrawiam,
Paweł.

[ Dodano: 07-01-2018, 00:23 ]
Aha, AidsD, czy zechciałbyś podesłać mi fotki swoich foteli?
Cześć.
P.

AidsD 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-01-2018, 14:56   

Paweł W., nie ma sprawy

gsm_virus 
Forumowicz
elektroda.pl

Auto: Space Star 1.6 16V '02r.
  Wysłany: 16-01-2018, 21:53   Fotele - podłokietnik

Panowie, pytanko mam odnośnie foteli.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad ponownym założeniem podłokietnika fotele kierowcy, którego to poprzedni właściciel chyba uszkodził bądź w inny sposób zdemontował.
A pytanko to: jak zdemontować z innego fotela space star'a by to jeszcze się do ponownego montażu nadawało?
Czy ten podłokietnik w ogóle jest jakoś przewidziany na montaż/demontaż?
Rozbieraliście tak już te fotele (może macie fotki z w/w)?
zdjęcie poglądowe z aukcji

Paweł W. 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-01-2018, 23:51   

Witam,
W moim wypadku, kiedy chciałem założyć oryginalny podłokietnik, kupiłem po prostu fotel z podłokietnikiem i przełożyłem tapicerkę, przy okazji wymieniając gąbkę i siatkę wewnątrz. Dowiadywałem się czy można zmienić stelaż oparcia- można, ale praca jaką musisz poświęcić nie jest tego warta. Widzę, że masz dość popularny wzór tapicerki, na pewno uda Ci się znaleźć odpowiedni fotel. Ja miałem z tym ogromne problemy, ode mnie facet chciał za fotel z 2002 roku prawie 300 złotych tylko dlatego że miał rzadki wzór tapicerki.
Powodzenia.

Serdecznie Pozdrawiam,
Paweł.

Odpowiedz do tematu