|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 MIVEC]- Świst przy dodawaniu gazu |
Autor |
Wiadomość |
Mario_Luigie
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 MIVEC 147km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-01-2018, 19:16 [II 2.0 MIVEC]- Świst przy dodawaniu gazu
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie!
Czy orientujecie się, czym może być charakterystyczny świst przy dodawaniu gazu, lub przy zwalnianiu ale bardzo delikatnym wymuszonym redukcja biegu np z 3 na 2. Jest to świst, który nie budzi strachu, bardziej przypomina mi pneumatyczną skrzynię biegów czy coś w tym stylu. Jest to świst jakby zasysanego powietrza i nie zawsze się pojawia. Zawsze na bardzo krótko. Silnik chodzi równo i cicho.
Chodzi o Mitsubishi Outlander II 2.0 benzyna 147 km, manualna skrzynia biegów.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
[ Dodano: 26-01-2018, 20:03 ]
W celu doprecyzowania to jest taki świst jak w sportowym aucie, czy to normalne? To nie diesel, nie ma turbiny, turbo ani nic z tych rzeczy, zwykła benzyna. Spostrzegłem, że miałem źle spasowaną obudowę filtra powietrza, i ktoś założył filtr na odwrót ale efekt świszczenia pozostał, jakby troszkę mniej, ale być może to moja psychika
[ Dodano: 26-01-2018, 20:05 ]
znalazłem, parę wpisów w internecie na ten temat na forach np. seata (również benzyna tylko 1.8) ale nikt nie zakończył takowego tematu wyjaśnieniem sytuacji |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 27-01-2018, 12:57 Re: [II 2.0 MIVEC]- Świst przy dodawaniu gazu
|
|
|
Mario_Luigie napisał/a: | Witam wszystkich serdecznie!
Czy orientujecie się, czym może być charakterystyczny świst przy dodawaniu gazu, lub przy zwalnianiu ale bardzo delikatnym wymuszonym redukcja biegu np z 3 na 2. Jest to świst, który nie budzi strachu, bardziej przypomina mi pneumatyczną skrzynię biegów czy coś w tym stylu. Jest to świst jakby zasysanego powietrza i nie zawsze się pojawia. Zawsze na bardzo krótko. Silnik chodzi równo i cicho.
Chodzi o Mitsubishi Outlander II 2.0 benzyna 147 km, manualna skrzynia biegów.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
[ Dodano: 26-01-2018, 20:03 ]
W celu doprecyzowania to jest taki świst jak w sportowym aucie, czy to normalne? To nie diesel, nie ma turbiny, turbo ani nic z tych rzeczy, zwykła benzyna. Spostrzegłem, że miałem źle spasowaną obudowę filtra powietrza, i ktoś założył filtr na odwrót ale efekt świszczenia pozostał, jakby troszkę mniej, ale być może to moja psychika
[ Dodano: 26-01-2018, 20:05 ]
znalazłem, parę wpisów w internecie na ten temat na forach np. seata (również benzyna tylko 1.8) ale nikt nie zakończył takowego tematu wyjaśnieniem sytuacji |
Ja miałem ten dźwięk w dieslu - okazało się, że rozwarstwił się dolot powietrza do filtra - dwie trytytki i dźwięk ustał |
|
 |
Mario_Luigie
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 MIVEC 147km
|
Wysłany: 31-01-2018, 11:59
|
|
|
Dzięki za pomoc