|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.0 DID II GEN] Odtwarzanie muzyki przez Bluetooth |
Autor |
Wiadomość |
ur4424
Nowy Forumowicz
Auto: Oulander II 2.0 DI-D 147 KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2018, 14:10 [2.0 DID II GEN] Odtwarzanie muzyki przez Bluetooth
|
|
|
Szanowni Forumowicze!
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem Outlandera 2giej generacji. Chciałbym dowiedzieć się czy jest możliwość uruchomienia opcji Bluetooth audio w radiu.
U mnie jest tylko AUX, a mam system Hands Free System. Skoro telefon może połączyć się z samochodem, to czy można uaktywnić opcję odtwarzania muzyki? Można to zrobić w ASO czy jest jakiś magik, który to robi za odpowiednią opłatą?
Czy pozostaje tylko GROM Audio, które rozbudowuje samochód o dodatkowy BT. W szukaj nie znalazłem odpowiedzi.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Gotycki_Zdun
Forumowicz 177 HP 432 Nm
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI
|
Wysłany: 29-01-2018, 18:58
|
|
|
Jest kilka możliwości przesłania muzyki do odtwarzacza w OII. Najtańszą opcją Plag&Play, wydaje mi się, że jest podłączenie transmitera BT/NFC od Tp-Link HA100 pod aux. Koszt operacji powinien się zamknąć w 90 PLN. Taniej będzie już tylko podłączenie chińskiej płytki BT audio z alibaby. |
_________________  |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 29-01-2018, 19:06
|
|
|
Wiec tak:
Outlander od 2007 do 2010 mial tylko i wylacznie BT po 2010 do 2012 BT,USB,BT-audio
1. Aby zrobic BTAUDIO/USB i sluchac przez niego np muzy z youtuba nalezy wymienic radio i dolozyc nowy modul bt i troche pokabinowac z kabelkami - koszt zaleznie od kupionych grantow z robota od 600 do 700 zl przy zachowaniu pelnej funkcjonalnosci przyciskow na kierownicy ( przy BT AUDIO mozna przewijac utwory na youtube )
2. Dla navi E-1 E-2 E-3 pozostaje wymiana navi na E-4 E-5 E-6 lub wlozenie radia multifunkcyjnego z out3 + modul BT nowego typu - koszt okolo 1400-1600 zl z kamera cofania lub dolozenie dodatkowego modulu BT np parrot kosztow nie znam
Wszystko mozna tylko trzeba obrac odpowiedni kierunek
Dla Out2 zazwyczaj zakladam nowsze radio zwykle +modul BT USB |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|
|