Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cena Lancera 2007r +
Autor Wiadomość
puf 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-01-2018, 12:13   Cena Lancera 2007r +

Witam jakie macie zdanie na temat ceny auta?
Wiadomo zależnie od wersji, wyposażenia, nadwozia, roku ogl pod uwagę bierzemy wszystko co wpływa na cenę . Podawajcie propozycje cen które są według was normalne za dane auto.
Każde ogłoszenie jest inne tak samo jak osoba kupujaca jeden woli dopłacić i mieć np auto z pewnym przebiegiem itp a ktoś inny nie.
Post ma na celu pokazanie różnic cen a także przekalkulowania co i ile kosztuje, lecz także chłodne przekalkulowanie co jest najbardziej oplacalne

Mnie osobiście interesuje cena za Lancera z roku 2008+ w sedanie silnik 1.8 benzyna i wersja intens w polskim katalogu

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 12-01-2018, 16:26   

Nikt Ci nie poda właściwej ceny auta, które Ty masz kupić. i nie przekalkuluje opłacalności Twojego zakupu. Mechanik może kupić złom za grosze bo sam wszystko zrobi, poeta kupi nówkę sztukę, i każdy zrobi opłacalny dla siebie biznes.

puf 
Forumowicz

Wysłany: 12-01-2018, 23:05   

Chodzi mi o zrobienie takiego jakby rozeznania.

Nie każe podawać ceny za jaką ja mam kupić auto

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 13-01-2018, 03:26   

puf napisał/a:

Rozeznanie zrobisz na Allegro, OLX, OtoMoto, mobile.de, AutoSout czy innych podobnych stronach. Dodatkowo na ul. Spichlerzowej masz giełdę samochodową, że o różnych autokomisach czy salonach nie wspomnę.
Tutaj ogłoszeń ani cenników nie ma.

puf 
Forumowicz

Wysłany: 13-01-2018, 13:53   

apg2312 napisał/a:
puf napisał/a:

Rozeznanie zrobisz na Allegro, OLX, OtoMoto, mobile.de, AutoSout czy innych podobnych stronach. Dodatkowo na ul. Spichlerzowej masz giełdę samochodową, że o różnych autokomisach czy salonach nie wspomnę.
Tutaj ogłoszeń ani cenników nie ma.

dobra skonczmy ten temat bo nie rozumiesz o co mi chodzi

arxel4 
Mitsumaniak

Auto: była corolla / jest LANCER
Wysłany: 27-01-2018, 19:44   

A ja trochę rozumiem auto postu, choć faktycznie pomysł jest niestety nie do zrealizowania.

Lancer należy do dość dziwnej półki aut jeżeli chodzi o cenę - już tłumacze:

Gdy spojrzymy np. na otomoto to można zauważyć, że ceny lancer z przedziału 25- 30 tys zł w PB lub LPG mogą dotyczyć modeli z baaaardzo dużego przedziału czasowego ( 2008 - 2013).

I mówię to na własnym przykładzie, gdzie mam auto z 2013 właśnie z tego przedziału
(po pierwszym właścicielu, z nawigacją i bajerami i pełnym ASO. Przebieg auta był ok 118 tys km.

Zatem nie wiem czy jest sens tworzyć taki kalkulator.

Jeżeli spojrzeć na wyceny np. dekry, to bajery typu nawigacja czy klima to koszt rzędu kilkuset złotych.

I ostatnia już uwaga - kiedyś widziałem artykuł w którym omawiali, że auto traci na wartości ok 0,2 - 0,6zł / km

puf 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2018, 23:14   

arxel4 napisał/a:
A ja trochę rozumiem auto postu, choć faktycznie pomysł jest niestety nie do zrealizowania.

Lancer należy do dość dziwnej półki aut jeżeli chodzi o cenę - już tłumacze:

Gdy spojrzymy np. na otomoto to można zauważyć, że ceny lancer z przedziału 25- 30 tys zł w PB lub LPG mogą dotyczyć modeli z baaaardzo dużego przedziału czasowego ( 2008 - 2013).

I mówię to na własnym przykładzie, gdzie mam auto z 2013 właśnie z tego przedziału
(po pierwszym właścicielu, z nawigacją i bajerami i pełnym ASO. Przebieg auta był ok 118 tys km.

Zatem nie wiem czy jest sens tworzyć taki kalkulator.

Jeżeli spojrzeć na wyceny np. dekry, to bajery typu nawigacja czy klima to koszt rzędu kilkuset złotych.

I ostatnia już uwaga - kiedyś widziałem artykuł w którym omawiali, że auto traci na wartości ok 0,2 - 0,6zł / km

trzeba dodać ze nie ma tak duzo ogłoszeń co innych aut i to wiąże się z wyczekiwaniem na odpowiednia aukcje/auto

Odpowiedz do tematu